Η ανάπτυξη της επιχείρησης σας στηρίζεται σε σωστό σχεδιασμό και σε κατάλληλες ενέργειες που θα σας φέρουν πιο κοντά στους ήδη υπάρχοντες πελάτες αλλά θα ανοίξουν τον δρόμο για την προσέλκυση νέων. Σίγουρα, η καθημερινή φυσική επαφή με το κοινό είναι  αδύνατη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη διαδικτυακή. Η διατήρηση ενός blog είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις. Τι χρειάζεται όμως για να έχει επιτυχία το εγχείρημά σας;

Μυστικά για βελτιωμένο blogging στο site της επιχείρησής σου
bussines blog

Αναρτήστε κείμενα συχνά

Η προώθηση της επιχείρησης μπορεί να επέλθει μέσα από το ιστολόγιό σας, αρκεί αυτό να ανανεώνεται συχνά. Η αδράνεια μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά αφενός διότι χάνετε επαφή με το κοινό, αφετέρου διότι γίνεται αντιληπτό από τις μηχανές αναζήτησης. Να θυμάστε επίσης πως τα social media θα συμβάλλουν ώστε τα κείμενά σας να φτάσουν σε όλους τους followers σας.

Γράψτε για θέματα που ενδιαφέρουν την αγορά στην οποία απευθύνεστε

Τα άρθρα σας οφείλουν να είναι συμβατά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Χρήσιμες συμβουλές, κατασκευές ή παρουσίαση νέων προϊόντων θα βελτιώσουν την άποψη των πελατών για την επιχείρησή σας και θα χτίσουν μεταξύ σας ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Συμπεριλάβετε φωτογραφίες και μικρά βίντεο

Προσθέτοντας χρώμα και κίνηση σε κάθε ανάρτησή σας επιτυγχάνετε να προσελκύσετε περισσότερους αναγνώστες στο site σας. Είναι σημαντικό να οπτικοποιείτε αυτό για το οποίο γράφετε ώστε να μεταφέρετε συναισθήματα αλλά και περισσότερες πληροφορίες σε όσους διαβάζουν το blog σας.

Γράψτε για την επιχείρησή σας

Το blog σας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσετε μέσα από τον γραπτό λόγο και να μεταφέρετε στους πελάτες σας την ιστορία της επιχείρησής σας και τις εμπειρίες σας μέσα από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Έχετε την ευκαιρία να δείξετε ποιοι είστε και να γράψετε για θέματα που άπτονται της δουλειάς σας.

Εκμεταλλευτείτε την κάθε εποχή

Οι εορταστικές περίοδοι και αλλαγή των εποχών είναι καθοριστικές για τον τζίρο των καταστημάτων καθώς τότε παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά. Επομένως, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εσάς να προετοιμάσετε το κατάστημά σας και να προβάλλετε από το blog σας τα νέα προϊόντα μέσα από άρθρα που σχετίζονται με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.