Τις περισσότερες ώρες της ημέρας, πλέον, τις περνάμε στη δουλειά μας. Και δεν μιλάμε για ένα απλό, γνωστό σε όλους 8ώρο αλλά για συνεχής 9-10ωρα. Μέσα σε αυτές τις ώρες η κοιλιά γουργουρίζει και αναζητά απεγνωσμένα τροφή. Αυτή λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει η επιλογή του φαγητού μας να είναι σωστή και ..με λίγες θερμίδες! Για όσους κάνουν καθιστική δουλειά σε ένα γραφείο, η διατροφή πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεγμένη σε σχέση με όσους κινούνται περισσότερο και ειδικά σε άτομα που η ηλικία τους, τούς προσδίδει τάσεις ζαλάδας, ατονίας, απώλειας συγκέντρωσης και σκέψης.

Η διατροφή μας πρέπει να είναι προσεγμένη ότι και να κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και ειδικά στις ώρες της δουλειάς μας. Παρακάτω θα δούμε μερικές ιδέες για το πως θα το καταφέρουμε.

 

1.Πρωινό γεύμα

Από μικρή ηλικία μας λέγανε επανειλημμένως οι γονείς μας να τρώμε πρωινό, κάτι το οποίο δεν σταμάτησε να ισχύει ακόμη και τώρα που μεγαλώσαμε λίγο. Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας. «Ξυπνάει» τον οργανισμό και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του και κόβει την μεγάλη μας επιθυμία για φαγητό στο υπόλοιπο της ημέρας. Γι’ αυτό μην παραμελείτε το πρωινό σας γεύμα. Ξυπνήστε μισή ώρα πιο νωρίς και φάτε!

2. Φαΐ από το σπίτι

Διατροφή στον εργασιακό χώρο
Φαΐ από το σπίτι

Φαΐ από το σπίτι σημαίνει: 1) Καλύτερη ποιότητα τροφής, 2) ξέρουμε τι τρώμε, 3) οικονομία, 4) διατροφή. Σπιτικό φαγητό. Τι το καλύτερο για γεύμα στη δουλειά. Μπορούμε να πάρουμε για ενδιάμεσα γεύματα ένα γιαούρτι, φρούτα, μπάρες δημητριακών χωρίς να ξοδέψουμε περαιτέρω χρήματα, θα ξέρουμε τι τρώμε αφού το φέραμε από το σπίτι μας, θα είναι σπιτικό άρα και ποιοτικό και για αυτό που μας απασχολεί σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε διατροφή. Μην το σκέφτεστε ούτε στιγμή. Φαγητό από το σπίτι και «ξερό ψωμί».

 

3. Απομακρύνετε τους πειρασμούς

Πειρασμός ισον λιχουδιές και λιχουδιές ισον κακή διατροφή. Μπορεί δίπλα ή απέναντι από το γραφείο σας, εντελώς τυχαία, να έχει τοποθετηθεί ένα κουτί ζαχαροπλαστείου ή φούρνου με λιχουδιές ότι πρέπει για τις ώρες γραφείου. Επειδή είναι σίγουρα πειρασμός, κάντε μια κίνηση (όχι να ανοίξετε το κουτί!) και μετακινείστε τα κουτιά σε άλλο γραφείο ή κρύψτε τα κάπου να μην τα βλέπετε καν. Η οπτική επαφή με κάτι που θέλουμε πολύ αυξάνει την επιθυμία μας για αυτό και θα υπάρχει η σκέψη του συνεχώς στο μυαλό μας, με αποτέλεσμα, να γίνει το κακό. Γι’ αυτό.. hide them!

4. Μακριά από τον Η/Υ

Όταν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό, σηκωθείτε από το γραφείο ή απλά κλείστε την οθόνη του υπολογιστή. Όταν τρώτε μπροστά στον υπολογιστή σας δημιουργείτε άγχος στον εαυτό σας και το μόνο που καταφέρνετε είναι να μην φάτε με ευχαρίστηση αλλά βιαστικά. Οι αμάσητες μπουκιές δεν βοήθησαν σε κανενός τη διατροφή.

5. Αποφεύγετε τις πολύ λιπαρές τροφές

Οι λιπαρές τροφές γενικώς πρέπει να κάνουν μικρή εμφάνιση στην διατροφή μας, πόσο μάλλον όταν καθόμαστε σε ένα γραφείο καθημερινώς. Επίσης τέτοιου είδους φαγητά αυξάνουν την επιθυμία μας για ύπνο, σε σχέση με άλλα που έχουν λιγότερες θερμίδες. Δεν νομίζω να θέλετε να σας δει το αφεντικό να κοιμάστε εν ώρα εργασίας;! Να θυμάστε, πολλά λίπη σε φαΐ, πολλά λίπη σε κορμί.

Όλα τα παραπάνω μας βοηθούν στην πρόσληψη ιχνοστοιχείων, βιταμινών και καλύτερης απόδοσης στον εργασιακό χώρο. Η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της υγείας μας και των συναισθημάτων μας. Μην παραμελείτε τη διατροφή σας. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να μειώσουμε την ευχαρίστηση ενός burger και μιας pizza, αλλά τα μετέπειτα αποτελέσματα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Εξάλλου δεν είπαμε να τα κόψουμε τελείως, απλώς να τα ελαττώσουμε.

Απαντήστε