Τα γεύματα σε εστιατόρια και σε ταχυφαγεία έχουν τη φήμη ότι επιβαρύνουν τον μεταβολισμό και την υγεία, ωστόσο μια παρασπονδία που και που δεν πειράζει! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μην χαλάτε το πρόγραμμα της διατροφής σας όταν θα φάτε έξω με φίλους. Τα γεύματα εκτός σπιτιού δεν υπάρχει λόγος να υπονομεύουν την προσπάθειά σας για μια ισορροπημένη διατροφή!

1. Επιλέξτε το κατάλληλο εστιατόριο

Να θυμάστε ότι υπάρχουν χώροι εστίασης που έχουν ήδη προβλέψει για τις ανησυχίες σας! Έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν υγιεινές ζώνες στο μενού, με ελαφριά πιάτα και σαλάτες, για να ικανοποιήσουν πλήρως τους πελάτες που επιθυμούν να γευματίσουν… light! Ανακαλύψτε τους και τσεκάρετε πολύ αναλυτικά τους online καταλόγους πριν κάνετε την επόμενή σας κράτηση!

2. Προσέξτε το μεσημέρι περισσότερο

Εφόσον γνωρίζετε ήδη ότι θα γευματίσετε έξω το βράδυ, μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωση του φαγητού στο μεσημεριανό σας γεύμα. Έτσι, δεν θα στενοχωρηθείτε πολύ αν θα “ξεφύγετε” λίγο παραπάνω με τις θερμίδες το βράδυ.

3. Ελέγξτε την ποιότητα των επιλογών σας

Τα καλομαγειρεμένα – όσο και παχυντικά – πιάτα είναι οπωσδήποτε ο απόλυτος πειρασμός μιας εξόδου για φαγητό. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε! Προσπαθήστε να χαλιναγωγήσετε την όρεξή σας, και ακολουθήστε σταθερά τη γραμμή της υγιεινής διατροφής. Βάλτε λοιπόν στο τραπέζι σας περισσότερες πράσινες σαλάτες και ψητά κρέατα, άλλα αποφύγετε τις τηγανητές πατάτες, το ψωμί και τα τυροκομικά.

4. Περιορίστε τις ποσότητες

Συχνά οι μερίδες των εστιατορίων είναι υπερβολικά μεγάλες. Μην πέσετε όμως στην παγίδα να καταναλώσετε ολόκληρη την ποσότητα που θα σας σερβίρουν. Μπορείτε να προσφέρετε στην υπόλοιπη παρέα ένα μέρος από το φαγητό σας, ή να ζητήσετε να σας πακετάρουν τα περισσεύματα για να τα πάρετε στο σπίτι.

5. Προσέξτε με τα αναψυκτικά και το αλκοόλ

Τα συνοδευτικά ποτά αυξάνουν κατακόρυφα τις συνολικές θερμίδες του γεύματος, και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά, ενώ το κρασί παχαίνει αρκετά. Αν αποφασίσετε να πιείτε ποτά μαζί με το γεύμα, φροντίστε τουλάχιστον να περιορίσετε την κατανάλωση σε ένα με δυο ποτηράκια. Κρατήστε τη διατροφή σας σταθερή!