Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης αλλά διστάζετε; Ίσως ο χορός να αποτελεί τη λύση για εσάς που αποφεύγετε τα γυμναστήρια καθώς συνδυάζει τη γυμναστική με τη διασκέδαση. Παρακάτω θα δείτε 6 λόγους για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να ξεκινήσετε μαθήματα χορού… άμεσα!

Ο χορός καταπολεμά το στρες

Κάθε μορφή άσκησης μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Από το χαλαρό τρέξιμο στο πάρκο της περιοχής σας μέχρι την καθημερινή παρουσία στο γυμναστήριο, η άσκηση ωφελεί σώμα και πνεύμα καθώς αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφινών που συμβάλλουν στην φυσική ηρεμία του οργανισμού. Ο χορός, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, σας προσφέρει την επιπλέον δυνατότητα να αθληθείτε με άλλους ανθρώπους μετά μουσικής, να χαλαρώσετε και να αποδείξετε πόσο καλοί παρτενέρ είστε.

Βελτιώνει την υγεία σας

Πολλές έρευνες έχουν μελετήσει τα οφέλη του χορού για την υγεία και έχουν αποδείξει την ευεργετική του δράση. Εκτός από το ότι ενδυναμώνει τους μύες και τη σπονδυλική στήλη, βοηθάει επίσης στην καλύτερη στάση του σώματος, μειώνει την αίσθηση εξάντλησης και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού. Το πιο ενδιαφέρον από όλα; Χάνετε θερμίδες με διασκεδαστικό τρόπο χωρίς να στερείστε τίποτα. Ξεκινήστε να χορεύετε και θα δείτε πολύ σύντομα το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

Σας βοηθάει να γίνετε πιο κοινωνικοί

Ποιος είναι συνήθως η ψυχή του πάρτι; Μα αυτός που χορεύει! Δεν έχει σημασία αν οι χορευτικές σας ικανότητες είναι περιορισμένες, σίγουρα όμως δείχνετε ότι έχετε αρκετή δόση αυτοπεποίθησης, γεγονός που θα κάνει αρκετούς να σας δουν με άλλο μάτι. Ο χορός σας βοηθάει να αισθάνεστε σίγουροι για τον εαυτό σας, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και παράλληλα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Οπότε, την επόμενη φορά που θα είστε καλεσμένοι σε πάρτι απελευθερωθείτε και καταπλήξτε τους πάντες με τις φιγούρες σας.

Αισθανθείτε ότι ανήκετε

Πόσες φορές έχει τύχει να βλέπετε κάποιον να χορεύει και μετά από λίγο συνειδητοποιείτε ότι έχετε ήδη αρχίσει να κουνάτε ελαφρά το σώμα σας; Γιατί να παραμένετε απλοί θεατές όταν μπορείτε να αναδειχθείτε σε δεινούς χορευτές που μεταφέρουν το κέφι και τη ζωντάνια στους γύρω τους; Ξεκινήστε μαθήματα άμεσα και δείτε πως η διάθεση σας θα αλλάξει συμπαρασύροντας και άλλους στον κόσμο του χορού.

Ο χορός δίνει διέξοδο στη ρουτίνα της καθημερινότητας

Οι καθημερινές υποχρεώσεις απομυζούν την ενέργειά μας και η αίσθηση πως η ζωή μας είναι μονότονη γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Δώστε ξανά νόημα και ενδιαφέρον στην καθημερινότητά σας μέσα από τον χορό. Μοντέρνο ή παραδοσιακό, ανακαλύψτε το στυλ που σας ταιριάζει και ζήστε τη ζωή στο έπακρο ανεξάρτητα από ηλικία ή κοινωνικούς περιορισμούς.

Σας βοηθάει να θέσετε προτεραιότητες

Θέτοντας στόχους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, γίνεστε πιο αποδοτικοί στην καθημερινή σας ζωή. Μέσα από τον χορό μαθαίνετε να θέτετε προτεραιότητες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας χωρίς να πιέζεστε. Μην μένετε στάσιμοι όταν έχετε τη δυνατότητα με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να  δώσετε οι ίδιοι την ώθηση που χρειάζεστε.

Απαντήστε