Η γυμναστική και γενικότερα η άσκηση συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής σωματικής κατάστασης και προσφέρουν ευεξία. Εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους άθλησης υπάρχει και ο χορός ο οποίος κερδίζει συνεχώς έδαφος διότι συνδυάζει αρκετά οφέλη όπως γνωριμία με νέα χορευτικά στυλ, άσκηση, έκφραση και κοινωνικοποίηση. Η παγκόσμια ημέρα χορού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου ως φόρος τιμής στον γάλλο χορευτή και χορογράφο Ζαν-Ζορζ Νοβέρ  δημιουργό του σύγχρονου μπαλέτου. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε σύντομα μαθήματα χορού για να αισθανθείτε την ευχαρίστηση που προσφέρει, εμείς θα σας παρουσιάσουμε αρκετές προτάσεις ώστε να επιλέξετε το είδος που σας ταιριάζει περισσότερο.

Διάλεξε τον χορό ως χόμπι
Χορός

Παραδοσιακοί χοροί

Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μια σίγουρη επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τους χορούς της πατρίδας μας. Σε κάθε μέρος της Ελλάδας υπάρχουν διαφορετικοί χοροί για να τους ανακαλύψετε και σχεδόν όλες οι σχολές παραδίδουν μαθήματα. Επίσης, οι δήμοι παραδίδουν συνήθως δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών οπότε είναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να μάθουν να χορεύουν χωρίς να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε καλεσμένη σε γάμο σηκωθείτε και εντυπωσιάστε με τις φιγούρες σας!

Μπαλέτο

Ίσως είχατε παρακολουθήσει μαθήματα σε μικρότερη ηλικία, ίσως όμως όχι, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να φορέσετε τις πουέντ σας. Το μπαλέτο συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση και την άσκηση με αρμονικό τρόπο βελτιώνοντας τη στάση του σώματος και τη συγκέντρωσή σας. Επιπλέον, διώχνει μακριά το άγχος της καθημερινότητας καθώς χορεύετε υπό το άκουσμα κλασικής μουσικής η οποία είναι γνωστή για την  ηρεμία και χαλάρωση που προσφέρει.

Tap dancing

Ο χορός με κλακέτες έχει τις ρίζες του στον συνδυασμό των αγγλοσαξονικών χωρών και της αφρικανικής κουλτούρας. Ο χαρακτηριστικός ήχος προέρχεται από τα μεταλλικά πέταλα που βρίσκονται στη σόλα των παπουτσιών. Αυτό το ιδιαίτερο στυλ χορού απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να εξωτερικεύσουν τον ρυθμό που έχουν μέσα τους μέσα από πολύ γρήγορες κινήσεις των ποδιών με το σώμα να ακολουθεί. Το tap dancing είναι μια πολύ καλή άσκηση για την καρδιά καθώς πρόκειται για ένα δυναμικό και αρκετά διασκεδαστικό στυλ χορού.

Φλαμένκο

Πρόκειται για ένα στυλ χορού που προέρχεται από την Ισπανία και προκαλεί θαυμασμό σε όσους παρακολουθούν τους χορευτές. Η έκφραση των συναισθημάτων παίζει βασικό ρόλο στο φλαμένκο και οι δυναμικές κινήσεις των χεριών έλκουν την προέλευσή τους από το μπαλέτο. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι οι καστανιέτες, ένα κρουστό μουσικό όργανο, οι οποίες παράγουν έναν χαρακτηριστικό ήχο που συνοδεύει τον χορό.

Χορός Οριεντάλ

Γνωστός και ως χορός της κοιλιάς, τα τελευταία χρόνια αποτελεί επιλογή αρκετών κυρίως γυναικών. Πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο είδος που απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση. Οι κινήσεις ξεκινούν από την περιοχή της κοιλιάς με λίκνισμα του κορμιού και αργές κινήσεις κοντά στο σώμα.