Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) το οποίο χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο για την κατασκευή ιστοσελίδων, e-shops αλλά και blogs. Πρόκειται για ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν. Το WordPress διαθέτει  χιλιάδες plugins, γεγονός που προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στη λειτουργία μιας ιστοσελίδας. Παρακάτω θα δούμε μερικά από αυτά τα οποία διατίθενται δωρεάν και μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού.

Χρήσιμα δωρεάν wordpress plugins
WordPress plugins

Google XML Sitemaps

Από άποψη SEO, προτείνεται και το συγκεκριμένο πρόσθετο, διότι δημιουργεί ένα sitemap το οποίο ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που γίνεται κάποια αλλαγή στο site. Η συγκεκριμένη λειτουργία βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν και να καταχωρήσουν τους συνδέσμους που υπάρχουν στην ιστοσελίδα σας έχοντας πρόσβαση στην δομή της.

Yoast SEO

Ακόμα ένα SEO plugin το οποίο συνίσταται ανεπιφύλακτα καθώς βοηθάει τον χρήστη να κάνει βελτιώσεις στο site και το περιεχόμενό του. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα προεπισκόπησης ώστε να δει ο χρήστης πως θα εμφανίζονται τα άρθρα στα αποτελέσματα του Google και να κάνει τις βελτιώσεις που χρειάζονται. Τέλος, παρέχει στατιστικά για τις επιλεγμένες λέξεις- κλειδιά ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του site.

Akismet

Εγκαθιστώντας το Akismet ξέρετε ήδη πως όλα τα spams δεν έχουν καμία ελπίδα να εμφανιστούν στο site σας. Κάθε φορά που κάποιος γράφει ένα σχόλιο, το Akismet το συγκρίνει με σχόλια που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητα και το διαγράφει.

Social Icons

Αυτό το plugin σας διευκολύνει να εισάγετε στο site σας όλα τα εικονίδια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από 100 διαφορετικά εικονίδια και να τα επεξεργαστείτε ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να εμφανίζονται.

Broken Link Checker

Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε κάποιον επισκέπτη επειδή οι σύνδεσμοι του site σας δεν λειτουργούν ή επειδή οι εικόνες δεν εμφανίζονται. Αντί όμως να ελέγχετε οι ίδιοι όλα τα links, την δουλειά αυτή την αναλαμβάνει το Broken Link Checker. Ελέγχει όλο το περιεχόμενο για links που δεν λειτουργούν και σας ειδοποιεί ώστε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.