Οι ρυθμοί της καθημερινότητας με έχουν βάλει σε ‘ένα «τρυπάκι» άγχους και στρες το οποίο μας οδηγεί στο να παραμελούμε τον εαυτό μας, την υγεία και την προσωπική μας ευεξία. Ένας τέλειος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού στο κοντινότερο κέντρο Σπα (Spa) – Χαμαμ – Σάουνα και να αφεθούμε στα χέρια των ειδικών.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την σάουνα και τα οφέλη της για την σωματική και ψυχική ευεξία, τα σημαντικότερα από αυτά, είναι τα ακόλουθα:

 

  • Αντίο άγχος

Όπως όλοι ξέρουμε το άγχος επηρεάζει την υγεία μας και είναι αίτιο για πολλές ασθένειες, κάτι που έχει αποδειχθεί σε ιατρικές μελέτες. Η χρήση της σάουνας, είναι πολύ ωφέλιμη για την καταπολέμηση του στρες, γιατί: 1. Χαλαρώνει το σώμα λόγο της θερμότητας, 2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και 3. Απελευθερώνει και διεγείρει τις ενδορφίνες.

 

  • Χαλαρώνει τους μυς – Καταπραΰνει τους πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις

Κατά την διάρκεια χρήσης της σάουνας, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η αυξημένη ροή του αίματος, επιταχύνει την επούλωση του σώματος από πληγές και καταπραΰνει τους πόνους. Για αυτό η χρήση της σάουνας προτείνεται στους αθλητές, γιατί η  θερμότητα και ο  ατμός, χαλαρώνουν τους μυς  και διώχνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό!

 

  • Καθαρίζει την επιδερμίδα

Σάουνα spa

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την περιποίηση της επιδερμίδας, είναι η χρήση της σάουνας. Τέλος οι καθημερινή χρήση κρεμών αφού στη σάουνα με την εφίδρωση που προκαλείται από την υψηλή θερμοκρασία,  απομακρύνονται τα βακτήρια και τα  νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθαρίζονται οι πόροι και το δέρμα γίνεται πιο απαλό και λαμπερό. Επιπλέον η υψηλή θερμοκρασία, αυξάνει την ελαστικότητα στο δέρμα. Δηλαδή, δέρμα λαμπερό και υγιές!

 

  • Καταπολεμά τα συμπτώματα γρίπης – κρυολογήματος

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της σάουνας, είναι ότι επιταχύνεται η ανάρρωση από το κρυολόγημα και την γρίπη. Το «ronal», έγινε «sauna».

 

  • Τοξίνες μακριά!

Η εφίδρωση που προκαλείτε από την έκθεση του σώματος σε υψηλές θερμοκρασίες, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό.

 

  • Κοιμηθείτε σαν μωρό

Αν αργήσατε στην δουλειά επειδή κοιμόσασταν, μην ανησυχείτε αφού έρευνες έχουν δείξει πως η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος από την χρήση της σάουνας χαλαρώνει το σώμα και βελτιώνει πολύ την ποιότητα του ύπνου. Sleep well!

 

  • Περιττά κιλά.. τέλος!

Σίγουρα η άσκηση και η διατροφή για την απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι και η καλύτερη συνήθεια για τον άνθρωπο, αφού το junk food έχει κλέψει την καρδιά του. Ένας τρόπος για να μην κουραζόμαστε τόσο πολύ για την απώλεια των περιττών κιλών είναι η σάουνα. Εκτός απ’ όλα τα παραπάνω συμβάλει στην αύξηση ρυθμών του μεταβολισμού και το κάψιμο του περιττού λίπους. Επίσης η σάουνα συνιστάται και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

 

  • Κοινωνία ώρα.. σάουνα.

Όταν χαλαρώνουμε πάντα έχουμε την πρόθεση και ίσως την ανάγκη να εξωτερικεύσουμε συναισθήματα και να έρθουμε πιο κοντά σε άτομα που μας περιβάλλουν. Έτσι, με ένα από τα χαρίσματα της σάουνας, την χαλάρωση, γινόμαστε πιο κοινωνικοί με τους γύρω μας.