Ο επαγγελματικός χώρος αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας καθώς σε αυτόν περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ημέρας μας ή και περισσότερο. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η διακόσμηση και τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία και την αποδοτικότητα των εργαζόμενων και γι΄αυτό πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Μάλιστα, από μελέτη που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Τέξας προέκυψε πως τα γραφεία που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στους εργαζόμενους είναι εκείνα στα οποία κυριαρχούν το μπεζ, το άσπρο, το πορτοκαλί και το μωβ χρώμα.

Η σωστή επιλογή των χρωμάτων λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της εργασιακής απόδοσης και συνδέεται άμεσα με θετικά συναισθήματα. Ας δούμε λοιπόν τα πιο κατάλληλα χρώματα για τον χώρο εργασίας.

Χρώματα για τους τοιχους για αύξηση της εργασιακής απόδοσης
Χρώματα για το γραφείο

Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, της αρμονίας και της ευημερίας. Θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους περνούν πολλές ώρες δουλεύοντας στο γραφείο καθώς είναι αρκετά ξεκούραστο για τα μάτια. Επιπλέον, το πράσινο προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον εργασίας στο οποίο μπορείτε να δουλέψετε χωρίς νευρικότητα και άγχος. Διακοσμώντας το γραφείο σας με αντικείμενα σε πράσινους τόνους θα πετύχετε καλύτερη συγκέντρωση και χαλάρωση.

Μπλε

Οι αποχρώσεις του μπλε σχετίζονται με τη δημιουργία της αίσθησης χαλάρωσης και αποπνέουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση της αποδοτικότητας και για αυτό είναι πολύ δημοφιλές στους χώρους εργασίας και σε αίθουσες συνεδριάσεων. Επίσης, συμβάλλει στην ηρεμία και τον κατευνασμό των εντάσεων, βελτιώνοντας την αυτοσυγκέντρωση των εργαζόμενων.

Κίτρινο

Ένας επαγγελματικός χώρος στον οποίο κυριαρχεί το κίτρινο είναι το μέρος στο οποίο ανθεί η δημιουργικότητα και η δυναμικότητα διότι προκαλεί χαρά και ζεστασιά. Αν το επιλέξετε για τον χώρο στον οποίο δουλεύετε είναι σίγουρο πως θα δείτε την απόδοσή σας να ανεβαίνει, διότι έχει την ιδιότητα να σας κάνει πιο ενεργητικούς και αισιόδοξους. Ιδιαίτερα για όσους εργάζονται ως διακοσμητές, συγγραφείς ή σχεδιαστές, το κίτρινο αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και γνωστό για την ζωντάνια που εκπέμπει. Είναι αρκετά εντυπωσιακό και τραβάει αμέσως την προσοχή όπου και αν βρίσκεται. Αν θέλετε λοιπόν να τονίσετε ένα συγκεκριμένο σημείο του γραφείου σας τότε μπορείτε να το προτιμήσετε άφοβα. Το κόκκινο έχει διεγερτικές ιδιότητες καθώς αυξάνει τους παλμούς και την πίεση προσφέροντας την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε όταν βρίσκεστε στο γραφείο. Καλό θα ήταν όμως να μην το παρακάνετε διότι εάν καλύπτει πολύ μεγάλες επιφάνειες μπορεί να γίνει κουραστικό.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.