Είναι γνωστό πως η διατροφή μας παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υγεία και ευεξία του σώματος μας και είναι ακόμη πιο γνωστό πως οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να το κάνουμε μέρος της ζωής μας.

Πρέπει λοιπόν να το ξανασκεφτούμε , ξανά και ξανά διότι τελικά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε! Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, αλλά και όλων των εποχών μιας και η κάθε εποχή έχει και τις δικές τις διατροφικές απαιτήσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά της καλοκαιρινής περιόδου είναι οι εξορμήσεις σε νησιά, γενικώς η απόδραση σε άλλους προορισμούς εκτός του σπιτιού μας, οι πολύωρες παραμονές στην παραλία, οι έξοδοι σε μπαράκια κ.α. τα οποία αλλάζουν εντελώς την καθημερινότητα μας. Αφού λοιπόν είστε έτοιμοι να ενταχθείτε στα παραπάνω του προαναφέραμε (περί υγιεινής διατροφής ανά τις εποχές) τότε μιας που είναι καλοκαίρι ας αναφέρουμε 3 πράγματα που πρέπει σίγουρα να προσέχουμε είτε κάνουμε διατροφή, εντέλει, είτε όχι.

 Τι να προσέχουμε:

  1. Ενυδατωθείτε.. «υγιεινά»Φρουτοσαλάτα.

Το καλοκαίρι, όπως έχετε καταλάβει, ο οργανισμός μας αφυδατώνεται αρκετά και αναζητά υγρά για να «επανέλθει». Πρέπει λοιπόν να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα ή κάποιο είδος φρουτοποτών (φυσικούς χυμούς), αλλά κατά προτίμηση και το πιο ιδανικό.. νερό! Μη σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε με αναψυκτικά γιατί παρόλο που ενυδατώνουν, έχουν αρκετές θερμίδες. Και είπαμε.. ενυδατωθείτε «υγιεινά»!

  1. Φρούτα και λαχανικά

Σας προσφέρουν ενυδάτωση του σώματος, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και είναι ένα ελαφρύ γεύμα που και σας χορταίνει και σας βοηθάει στο να ελέγχετε καλύτερα το σωματικό σας βάρος. Βέβαια τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να υπάρχουν στην διατροφή μας κάθε εποχή του χρόνου. Διαλέξτε όποια φρούτα και λαχανικά θέλετε και ..φάτε!

  1. Ας μην γίνουμε αλκοολικοί..

Το αλκοόλ όπως όλοι γνωρίζουμε συμβάλει στην αύξηση τους βάρους καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, κυρίως όταν το υπέρ – καταναλώνουμε, και στην βλάβη της υγείας μας με τον πέρασμα του καιρού. Για αυτό λοιπόν ας μην το παρακάνουμε με τα ποτά, τις παγωμένες μπύρες και τα δροσιστικά κοκτέιλ. Η συνιστώμενη ποσότητα, που διαμορφώνεται είναι στα 2 ποτά/ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτό/ημέρα για τις γυναίκες.

Και εκτός από υγεία και ευεξία θα έχεις και …κορμί λαμπάδα!

Καλή τύχη και καλό μας καλοκαίρι!