Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία της επιχείρησής σας. Εάν σκέφτεστε να ανοίξετε καφετέρια, ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά μεγάλος καθώς υπάρχει πληθώρα παρόμοιων καταστημάτων. Το concept και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την επιλογή της ιδανικής τοποθεσίας θα παίξουν σημαντικό ρόλο ώστε τα τραπέζια σας να είναι πάντα γεμάτα. Παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο σημείο για την επιχείρησή σας.

εξωτερική όψη καφετέριας στη lalista

Κάντε τον προϋπολογισμό σας

Μπορεί να έχετε ήδη βρει τοποθεσία για την επιχείρησή σας. Πόσα όμως είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε; Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα. Εάν το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλό κι εσείς βρίσκεστε στο ξεκίνημά σας, τότε υπάρχει αρκετό ρίσκο. Θα πρέπει να σιγουρέψετε ότι δεν θα ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό που έχετε κάνει και ότι θα είστε σε θέση να εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας.

Βρίσκεται σε εμφανή τοποθεσία;

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής της τοποθεσίας είναι η ορατότητα. Είναι σημαντικό για μια νέα καφετέρια να βρίσκεται σε κομβικό και αρκετά εμφανές σημείο. Εάν βρίσκεται σε κάποιον παράδρομο, μακριά από κεντρικούς δρόμους, η πιθανότητα να την δει και να την επιλέξει κάποιος μειώνεται. Επομένως, πριν προβείτε σε διαδικασίες ενοικίασης ενός χώρου, φροντίστε να ελέγξετε αν είναι ορατός από κάθε κατεύθυνση και αν είναι μακριά από δρόμους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση. Η πρόσβαση όπως την αντιλαμβάνεται ο πελάτης καθορίζει αν θα μπει ή όχι στο κατάστημά σας. Για αυτόν τον λόγο η επιλογή μιας κατάλληλης τοποθεσίας παίζει σημαντικό ρόλο.

Αναλύστε την τοπική αγορά

Η εξέταση της δυναμικής της αγοράς θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις συνήθειες των καταναλωτών. Μελετήστε την εμπορική κίνηση της περιοχής και των χώρων εστίασης, όπως επίσης και τα χαρακτηριστικά τους για να γνωρίζετε τις προοπτικές που έχει. Επίσης η ανάλυση δημογραφικών και οικονομικών δεδομένων της ευρύτερης περιοχής θα σας δώσει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε τα προσδοκώμενα κέρδη και την πιθανότητα επιχειρηματικής δραστηριοποίησής σας στη συγκεκριμένη αγορά.

Ενημερωθείτε  για τη σχετική νομοθεσία

Όταν βρείτε την κατάλληλο επαγγελματικό χώρο για να ανοίξετε το καφέ σας θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τις νομικές παραμέτρους που ισχύουν. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα συναντήσετε κάποιο απρόοπτο που θα οδηγήσει στο κλείσιμο του καταστήματός σας.

Επιλέξτε ένα σημείο με επαρκή χώρο στάθμευσης

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Επομένως, εξετάστε αν το σημείο που επιθυμείτε να ανοίξετε την καφετέρια έχει αρκετό χώρο για να παρκάρουν οι πελάτες τα οχήματά τους. Είναι σίγουρο ότι πολλοί θα επιλέξουν την δυνατότητα εύρεσης θέσης παρκαρίσματος κοντά στο σημείο που θα πιουν τον καφέ τους. Έτσι, θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι!

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.