Συχνά θα αναρωτιέσαι γιατί ενώ μέσα σε μια βδομάδα πήρες 100 followers, ταυτόχρονα έχουν φύγει άλλοι 200.. Η απάντηση είναι απλή ή μάλλον οι λόγοι για τους οποίους χάνεις το πιστό κοινό σου είναι απλοί. Αφού μπήκες στον κόπο να γίνεις κατά κάποιο τρόπο influencer , πρέπει να μάθεις πως να κρατήσεις το κοινό σου. Παρακάτω θα βρεις 4 λόγους που μάλλον πρέπει να αποφύγεις ..

1. Ξεκίνα με ένα μοτίβο

Μη ξεχνάς σε κάθε ανάρτηση που κάνεις (είτε είσαι επιχείρηση είτε φυσικό πρόσωπο) , να δείχνεις ότι είσαι εσύ σε αυτή την ανάρτηση. Πως? εύκολα, με το λογότυπο σου να φαίνεται κάπου μέσα στο ποστ, στο βίντεο που θα αναρτήσεις. Επίσης κάθε φορά που θα το κάνεις αυτό θα πρέπει  να σκέφτεσαι τι θέλεις να βλέπει το κοινό σου και με τι θα συνδυάζει από εδώ και πέρα το λογότυπο σου. Να έχεις πάντα το δικό σου στύλ στον τρόπο που ανεβάζεις ένα ποστ είτε αυτό είναι στον τρόπο που γράφεις, που βάζεις emojis, τι γλώσσα χρησιμοποιείς κλπ.

Μάθε εσύ το κοινό σου πως θέλεις να σε μάθει!

2. Watch your mouth!

Μήπως είσαι φιλόσοφος, συγγραφέας λογοτεχνίας ή μεγάλωσες σε αριστοκρατική οικογένεια; Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν έτσι είναι τα πράγματα, μην το δείξεις στις αναρτήσεις σου, εκτός και αν το κοινό σου είναι περιορισμένο και απευθύνεσαι σε ανθρώπους του savoir vivre. Το γενικό κοινό προτιμά απλά και λιτά λόγια, απλές και ξεκάθαρες αναρτήσεις. Μην το παρατραβάς με σοφολογίες.. είναι too much!

3. You have a message!

Πάντα, μα πάντα να θυμάσαι να τσεκάρεις τα μηνύματα του, να έχεις ήχο ειδοποίησης κάθε φορά που κάποιος υποψήφιος πελάτης θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου. Οι πιο βιαστικοί , είναι η ευκαιρία να γίνουν “πελάτες” σου. Επίσης και βιαστικός να μην είναι, αν θελήσουν να σου στείλουν ένα μήνυμα για να ενημερωθούν μόνο και πάλι αν απαντήσεις άμεσα αυτόματα είσαι στις “πιο εξυπηρετικές επιχειρήσεις”.

Likes, followers, comments
Likes, followers, comments

4. Που χάθηκες;

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να είσαι με ένα κινητό στο χέρι καθημερινώς για κάποιες ώρες. Πρέπει όμως εφόσον αποφάσισες να ασχοληθείς με τα σόσιαλ πιο σοβαρά, να είσαι εκεί για το κοινό σου. Οι followers είναι εκεί γιατί τους “ποτίζεις” με τα ποστ που θέλουν να βλέπουν, με τα βίντεο που έχεις επιλέξει, με το τι κάνεις εσύ στη καθημερινότητα σου κλπ. αν λοιπόν σταματήσεις να τους “ποτίζεις”, γιατί να μείνουν; Ακόμη και 4 μέρες να μην δουν νέα σου, θα δεις μια μείωση. Ίσως πολύ μικρή.. αλλά όσο το αφήνεις, τόσο θα μεγαλώνει.

 

Συνοψίζοντας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι πάντα εκεί, να τους μιλάς όταν σου μιλάνε, να έχεις χαρακτήρα που όλοι θα γνωρίζουν και θα σε αναγνωρίζουν για αυτό, να μην εξαφανίζεσαι γιατί ΕΣΥ είσαι οι followers σου και να είσαι απλός! (πάντα στοχεύοντας το απλό, γενικό κοινό).