Ο χώρος του μπάνιου μας δεν πρέπει να είναι μόνο καθαρός αλλά και στυλάτος (όπως και όλοι οι χώροι του σπιτιού μας). Επειδή λοιπόν το μπάνιο είναι ένας χώρος που δεν ανανεώνουμε σχεδόν ποτέ, παρακάτω θα δείτε 8 ιδέες για το πως να το κάνετε και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

 

Στυλ βασιλικό.. αλλά όχι ακριβό!

Όλοι μας θέλουμε να ζούμε στο δικό μας «παλάτι», και μπορούμε. Μην φοβάστε να αγοράσετε υπερπαραγωγή ενός καθρέφτη ή ενός ντουλαπιού. Λίγα και στυλάτα έπιπλα μπορούν να κάνουν το μπάνιο σας να αστραφτεί από γκλαμουριά. Αγοράστε έναν καθρέφτη υπερπαραγωγή ή λουλούδια με μεταλλικές αποχρώσεις (ψεύτικα) και στολίστε τον χώρο.

 Βάλτε κουρτίνες

Βάλτε κουρτίνες για την ντουζιέρα σας και το παράθυρο του μπάνιου σας οι οποίες να μοιάζουν μεταξύ τους ή να ταιριάζουν τα χρώματα τους και δώστε έναν τόνο.. παράστασης με «θεατρική» σκηνή την ντουζιέρα σας. Γεωμετρικά σχήματα πάνω στις κουρτίνες και σχοινιά είναι μια πολύ καλή επιλογή.

 Color Bath

Πάντα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε το χρώμα ενός δωματίου στο σπίτι σας είτε αυτό είναι σε τοίχους είτε σε έπιπλα είτε να προσθέσετε ταπετσαρίες. Κάντε το και με το μπάνιο σας. Αν κάποιο έπιπλο δεν σας ικανοποιεί πλέον μπορείτε να γίνετε ένας ανερχόμενος Πικάσο και να του αλλάξετε τα.. χρώματα! Βάψτε τοίχους, έπιπλα, βάλτε ταπετσαρίες ώστε να αλλάξετε την μονοτονία του μπάνιου σας και να το κάνετε ακόμη πιο φωτεινό.

Πετσέτες μπάνιου.Φωτισμός

Όλοι ξέρουμε πως ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας. Για αυτό επιχειρήστε να αλλάζετε φωτιστικά στο μπάνιο σας, στον καθρέφτη, στο ταβάνι ακόμη και πάνω στα έπιπλα. Δεν είναι υπερβολή αλλά έτσι θα καταφέρετε να δώσετε ύφος ρομαντισμού αν επιλέξετε χαμηλό φωτισμό (με κάποια φωτιστικά) για τις ώρες.. χαλάρωσης :p

 Give some space

Χρειαζόμαστε πάντα χώρο σε ένα δωμάτιο για να κινούμαστε με ελευθερία, πόσο μάλλον σε έναν μικρό χώρο όπως είναι το μπάνιο μας και το οποίο διαθέτει αρκετά πράγματα. Μπορείτε λοιπόν να αποθηκεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα έχετε (οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, πετσέτες κλπ.) σε ντουλάπια ή ράφια ώστε να μην φαίνονται και να μην πιάνουν χώρο ή αν φαίνονται να είναι τουλάχιστον οργανωμένα. So.. clean this mess!

 Με άλλη ματιά..

Δε χρειάζεται να ακολουθείτε το κλασσικό ύφος της διακόσμησης των μπάνιων με συρτάρια για τις πετσέτες, θήκες για οδοντόκρεμες κλπ. Μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε μοντέρνες θήκες όπου θα τοποθετείτε με ιδιαίτερο δίπλωμα, τις πετσέτες σας, κρεμαστάρια για να κρέμονται οι οδοντόβουρτσες και άλλες πρωτότυπες ιδέες.

Μισές δουλειές

Ναι θέλετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας αλλά ίσως να μην θέλετε να το ανακαινίσετε όλο. Αυτό που θα κάνετε λοιπόν είναι να κρατήσετε την αρχική μισή διακόσμηση και να την συμπληρώσετε με την νέα …αλλά να ταιριάζει και με την αρχική.

 Μικρές αλλαγές, μεγάλες διαφορές

Αν ακόμη δεν θέλετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές αλλά ούτε μπορείτε να ξοδέψετε καθόλου λεφτά αλλά ένα εξαιρετικά μικρό budget, τότε αλλάξτε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συνεχώς και η αλλαγή τους θα κάνει μεγάλη διαφορά. Όπως την μπαταρία του νιπτήρα, μόνο τον νιπτήρα, τον καθρέφτη, το καπάκι της τουαλέτας.

 

Και το  πιο σημαντικό: Το μπάνιο σας πρέπει να είναι πάντα καθαρό και να αστράφτει.