Η γραφιστική συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς όπως η εικαστική τέχνη ή η φωτογραφία για να δημιουργήσει ένα οπτικό μήνυμα. Οι εφαρμογές της είναι πολλές, στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας, της κατασκευής ιστοσελίδων αλλά και της διαφήμισης. Είτε είστε επαγγελματίες είτε θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στον σχεδιασμό ιστοσελίδων θα χρειαστείτε ειδικά προγράμματα επεξεργασίας. Εμείς σας παρουσιάζουμε free online εργαλεία για graphic design τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν!

Free online εργαλεία για graphic design
graphic design

Google Fonts  

Το Google fonts είναι η βιβλιοθήκη γραμματοσειρών της Google όπου μπορείτε να βρείτε χιλιάδες γραμματοσειρές για την ιστοσελίδα σας. Η υπηρεσία είναι πολύ εύκολη στη χρήση και τα fonts είναι ανοικτού κώδικα, γεγονός που σας επιτρέπει να τα κατεβάσετε και να τα επεξεργαστείτε ανάλογα με το τι ακριβώς θέλετε. Επίσης, η υπηρεσία διαθέτει περίπου 30 ελληνικές γραμματοσειρές.

WhatFont

Έχετε δει σε κάποια ιστοσελίδα μια γραμματοσειρά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά δεν ξέρετε πως λέγεται; Τη λύση έρχεται να δώσει το WhatFont το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να προσθέσετε ως επέκταση στον Chrome. Με ένα απλό κλικ σας επιτρέπει να μάθετε το όνομα της γραμματοσειράς που αναζητάτε.

Canva

Στο Canva θα βρείτε αμέτρητα templates έτοιμα για χρήση. Μπορείτε να βρείτε πρότυπα για οτιδήποτε χρειάζεστε από ευχετήριες κάρτες και εξώφυλλα μέχρι γραφήματα και infographics. Τα πρότυπα διατίθενται δωρεάν και είναι αρκετά εύκολα στη χρήση αφού δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες. Μπορείτε να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά τους ώστε να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

PlaceIt

Το PlaceIt είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε τις φωτογραφίες ή τα screenshots σε άλλες φωτογραφίες πετυχαίνοντας ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Η επεξεργασία της εικόνας γίνεται αυτόματα ώστε να διορθωθούν οι όποιες ατέλειες και να δημιουργηθεί μία εικόνα η οποία μοιάζει απόλυτα πραγματική. Με το PlaceIt μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα εικόνες και βίντεο χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην επεξεργασία, όπως θα κάνατε εάν χρησιμοποιούσατε άλλα προγράμματα.

Pictaculous

Εκτός από μια ιδιαίτερη γραμματοσειρά και ωραίες εικόνες το χρώμα είναι βασικό συστατικό στη δουλεία ενός graphic designer. Τα χρώματα του site ή ενός γραφήματος θα πρέπει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και να τραβούν την προσοχή ώστε να έχει επιτυχία το κάθε σας εγχείρημα. Όποια απόχρωση και αν ζητάτε το Pictaculous την έχει! Επίσης σας εμφανίζει χρωματικές προτάσεις όταν ανεβάζετε μια εικόνα ώστε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα.

PicMonkey

Με τη συγκεκριμένη online εφαρμογή η επεξεργασία εικόνων και φωτογραφιών γίνεται παιχνιδάκι! Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα που πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, το PicMonkey σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες δωρεάν και χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο ή να βάλετε επιπλέον φίλτρα στις εικόνες σας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Compfight

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τη δύναμη που μπορεί να έχει μια εικόνα και την ικανότητα να περνάει μηνύματα. Πώς θα βρείτε όμως την κατάλληλη εικόνα για το site ή το blog σας και πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα; Στο Compfight θα βρείτε χιλιάδες εικόνες για να διαλέξετε αυτή που θα πλαισιώσει το κείμενο ή το μήνυμά σας.

 

Απαντήστε