Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Έτσι δεν είναι; Για αυτό ας αφήσουμε τις δικαιολογίες για κιλά που δεν χάνουμε και για το γυμναστήριο που δεν προλαβαίνουμε να πάμε. Μπορούμε να χάσουμε κιλά και χωρίς γυμναστήρια αλλά πάνω απ’ όλα χωρίς δικαιολογίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω 6 βήματα και θα δείτε αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσουμε όμως θα ήθελα να θυμάστε την εξής φράση: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις αυτή η έκφραση αναιρείται.. αλλά και πάλι, καθημερινά βλέπουμε θαύματα στο όνομα της «θέλησης». Ας ξεκινήσουμε.

 

1.Πρωινό

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Πρωινό. Αφιερώστε μόνο 10 λεπτά πριν φύγετε για την δουλειά το πρωί και φάτε. Ευχάριστο είναι αν σκεφτείτε ότι τρώτε. Κάτι που σίγουρα σας αρέσει να κάνετε. Ξεκινήστε με ένα πλούσιο πρωινό το οποίο θα σας βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και θα σας «κόψει» την πολύ όρεξη για φαγητό μετέπειτα.

2. Νερό

Η βασικότερη μας «τροφή». Το νερό μας κρατάει πάντα σε φόρμα, είναι τόσο ωραίο και δεν έχει καν γεύση και μας ξεδιψάει στις εύκολες και δύσκολες στιγμές. Γιατί να μην πίνουμε λοιπόν; Κάνει πάρα πολύ καλό στον οργανισμό και μας βοηθάει στην απώλεια κιλών. Οι ειδικοί μιλάνε για 8 ποτήρια την ημέρα με νερό. Do it!

3. Ύπνος.. ZzZzZz..

Πόσο ωραία αισθανόμαστε κάθε φορά που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας και τα βλέφαρα είναι έτοιμα να ρίξουν την αυλαία; Σκεφτείτε τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα παζλ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα κομμάτια σκορπίζονται και την ώρα του ύπνου, αυτά τα κομμάτια, ξανά ενώνονται. Πρέπει ο ύπνος μας να διαρκεί μεταξύ 7-9 ωρών και όσο μπορούμε να είναι ποιοτικός.

4. Κινούμαστε

Τρόποι να είμαστε σε φόρμα εκτός γυμναστηρίου

Κίνηση και χαρά, κίνηση, μακριά τα κιλά! Κάνουμε όσες πιο πολλές κινήσεις μπορούμε μέσα στη μέρα. Περπατάμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας (μιλάμε για λογικές αποστάσεις, τουλάχιστον στην αρχή), ανεβαίνουμε σκάλες και δεν χρησιμοποιούμε το ασανσέρ, κάνουμε δουλειές στο σπίτι, βγάζουμε το κατοικίδιο μας βόλτα ακόμη κι αν έχουμε 100 στρέμματα κήπο κ.α. Γενικώς η οποιαδήποτε σωματική άσκηση που καταναλώνει την ενέργεια μας είναι χρήσιμη για την απώλεια βάρους αλλά και την ενεργητικότητα του οργανισμού μας.

5. Παίζουμε

Δεν έχει καμία σημασία η ηλικία μας ή το ότι δεν έχουμε γυμναστήριο στην περιοχή μας. Τι το καλύτερο από το παιχνίδι; Σίγουρα σε κάθε ηλικία το παιχνίδι είναι ευχάριστο και μας προκαλεί συναισθήματα χαράς και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Να, που και τώρα πρέπει να ξαναμπεί στη ζωή μας γιατί μας βοηθάει στην κατανάλωση ενέργειας και κατ’ επέκταση στην καύση του λίπους. Λίγο κρυφτό, κυνηγητό, σχοινάκι είναι ότι πρέπει.

6. Μακριά απ’ τα Mc Donald’s και τα πατατάκια

Κι εγώ έχω αναρωτηθεί γιατί τα πιο γευστικά, ζουμερά και ανατριχιαστικά απολαυστικά φαγητά, είναι ανθυγιεινά;! Ένα ερώτημα που θα παραμείνει αναπάντητο στις καρδιές μας. Κι όμως υπάρχουν τόσα υγιεινά φαγητά που είναι εξίσου καταπληκτικά, παρόλα αυτά δεν τα προτιμάμε. Κόβοντας λοιπόν αυτή τη συνήθεια, να τρώμε burgers, σοκολάτες, πατατάκια και όλα τα συναφή, θα καταφέρουμε πάρα πολύ εύκολα να διώξουμε τα περιττά κιλά. Στην αρχή καλό θα ήταν να κοπούν τελείως. Όταν όμως η αλλαγή είναι πλέον εμφανής, μπορούμε απλά να τρώμε ελάχιστες φορές (μην κόψουμε τελείως μια από τις χαρές της διατροφικής μας ζωής). Θα βοηθηθούμε λοιπόν και στην απώλεια κιλών αλλά και στην υγεία μας.

 

Ελπίζω να σας βοηθήσει το άρθρο να κάνετε την αρχή και να μην ξεχάσετε την έκφραση που αναφέραμε στην αρχή. Εξάλλου, όλα είναι μια συνήθεια. Let’s do this!