Σίγουρα θα θέλεις να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, να χάσεις κάποια κιλά ή να διατηρήσεις το βάρος σου και να είσαι υγιής. Η λύση για αυτό και η πιο αποτελεσματική είναι η αερόβια άσκηση. Αν δεν γνωρίζεις πως να την κάνεις, πότε και που, μπορείς να ενημερωθείς από κάποιον διαιτολόγο, γυμναστή ή στο κοντινότερο γυμναστήριο της περιοχής σου. Παρακάτω αναφέρουμε 7 λόγους για να ξεκινήσεις την αερόβια γυμναστική άμεσα:

1. Απώλεια ή Διατήρηση Βάρους

Με την άσκηση (αερόβια) και μια σωστή ισορροπημένη διατροφή μπορείς να διατηρήσεις αλλά και να χάσεις τα περιττά κιλά. Γυμνάζοντας το σώμα σου κάνεις περισσότερες καύσεις και ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου.

2. Ενισχύεις την άμυνα του οργανισμού σου

Με την αεροβική γυμναστική, βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση και  ενδυναμώνεις την άμυνα του οργανισμού σου . Σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσεις, ότι δεν θα είσαι τόσο επιρρεπής στις εποχιακές ιώσεις και στα κρυολογήματα, τα οποία θα ξεπερνάς ακόμα πιο γρήγορα όταν θα προκύπτουν.

3. Μείωση ιατρικών παθήσεων

Δεν είναι τυχαίος ο λόγος που οι γιατροί φωνάζουν για άσκηση στην καθημερινότητα μας. Με το να αθλείσαι μειώνεις τον κίνδυνο για ιατρικές παθήσεις, όπως προβλήματα καρδιάς, οστεοπόρωση κ.α. Για αυτό ξεκίνα άμεσα και θα κερδίσεις πέρα από κορμί.. υγεία!

4. Όχι στο άγχος!

Αερόβια γυμναστική.

Με την σωματική άσκηση,  απελευθερώνονται στον οργανισμό οι ενδορφίνες  και αισθάνεσαι καλύτερα ψυχολογικά και αποβάλεις το άγχος, το θυμό, αλλά και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα. Έτσι μπορείς να δεις την καθημερινότητα σου με άλλο μάτι και όταν νιώθεις πίεση ή κάποιο άλλο δυσάρεστο συναίσθημα, γυμνάσου!

 

5. Ελιξίριο νεότητας..

Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε βδομάδα από 3-4 φορές. Έτσι πετυχαίνεις και να διατηρείσαι «λαμπάδα» αλλά και να έχεις καθαρό νου. Παράλληλα με την αεροβική γυμναστική, έχει αποδειχθεί ότι μπορείς  σε βάθος χρόνου να διατηρήσεις «κοφτερό» το μυαλό σου. Άρα με το όμορφο σώμα και τον καθαρό νου έχουμε ..την νεότητα! Enjoy!

6. Life gets better and longer!

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί,  οι άνθρωποι που ακολουθούν συστηματικά ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, έχουν καλύτερη ποιότητα αλλά και μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής.

7. Κοινωνικοποιείσαι

Οποιαδήποτε δραστηριότητα κι αν κάνουμε θα μας φέρει σε επαφή με νέους ανθρώπους και θα αναπτύξουμε σύντομα νέες σχέσεις, πόσο μάλλον αν περνάμε περιόδους μοναξιάς, η γυμναστική είναι η καλύτερη λύση να «γεμίσουμε το κενό».

 

Και να θυμάσαι.. όλα είναι μια συνήθεια! Βάλε τη δραστηριότητα στη ζωή σου.