Ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; Αυτό είναι το κυριότερο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όσοι ασχολούνται με την κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδων. Η απάντηση όμως δεν είναι μοναδική καθώς υπάρχουν επιλογές για κάθε απαίτηση αλλά και για το διαθέσιμο budget. Εδώ θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των χαρακτηριστικών τριών CMS: του WordPress, του Joomla και του Drupal. Αρχικά να πούμε πως και τα τρία είναι λογισμικά ανοιχτού κώδικα που σημαίνει πως διατίθενται δωρεάν.

wordpress joomla ή drupal είναι το ιδανικό cms;
cms

WordPress

Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο ποσοστό ιστοσελίδων παγκοσμίως κατασκευάζεται σε WordPress. Πρόκειται για ένα CMS πολύ εύκολο στην εγκατάσταση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αρχάριους και για όσους δεν έχουν πολλές γνώσεις προγραμματισμού. Είναι το κατάλληλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων και για blogs. Διαθέτει χιλιάδες themes και δωρεάν plugins ώστε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Joomla

Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές CMS μετά το WordPress αλλά λίγο περισσότερο απαιτητικό από άποψη τεχνικών γνώσεων. Εύκολο στην εγκατάσταση, και αυτό διαθέτει μεγάλη ποικιλία από themes και plugins επιτρέποντας στο χρήστη να διαμορφώσει την τελική εμφάνιση του site. Συνίσταται για κατασκευή e-shops και γενικά όταν ένα site περιέχει μεγάλο όγκο περιεχομένου. Επιπλέον, παρέχει ικανοποιητική τεχνική υποστήριξη από ένα μεγάλο δίκτυο προγραμματιστών, ενώ δεν έχει υψηλό κόστος συντήρησης

Drupal

Πρόκειται ίσως για το πιο πολυσύνθετο CMS μεταξύ των τριών καθώς απαιτεί γνώσεις HTML, PHP και άλλων γλωσσών προγραμματισμού. Κατά συνέπεια, ίσως κάποιος αρχάριος δυσκολευτεί αρκετά στην διαχείριση της πλατφόρμας. Είναι πολύ ισχυρό με υψηλές ταχύτητες απόκρισης των σελίδων σε σύγκριση με το WordPress και το Joomla. Επιπλέον, διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες και για αυτόν τον λόγο μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή όλων των μορφών ιστοσελίδων, είτε πρόκειται για απλές είτε για πιο σύνθετες. Τέλος, είναι SEO friendly και αρκετά ισχυρό όσον αφορά στην διαχείριση ιστοσελίδων μεγάλης επισκεψιμότητας.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.