Για πολλές εταιρείες, το βίντεο είναι το νέο «blogging». Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, το βίντεο κερδίζει τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των σημερινών πολλαπλών επιλογών μορφοποίησης περιεχομένου.

Σημαντική περίπτωση: Μια πρόσφατη έρευνα από το Animoto (πλατφόρμα δημιουργίας βίντεο) έδειξε ότι το 77% των επαγγελματιών μάρκετινγκ και των ιδιοκτητών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMB) που έχουν χρησιμοποιήσει το βίντεο μάρκετινγκ δηλώνουν ότι είχε άμεσο αντίκτυπο στην επιχείρησή τους.

Επιπλέον, το 60% των εμπόρων και το 55% των ιδιοκτητών ΜΜΕ χρησιμοποιούν το βίντεο για να παραμείνουν in (μέσα στις εποχές που διανύουμε) και πιστεύουν ότι έχει γίνει “αναγκαίο κακό”.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 42% των εμπόρων και το 32% των ιδιοκτητών SMB ανέφεραν το “βίντεο μάρκετινγκ” ως την ικανότητα που θέλουν, οι ομάδες τους, να αποκτήσουν.

Η «πίεση» για την δημιουργία βίντεο μας κυνηγά

Video marketing
Video marketing

Το 23% των εμπόρων και το 30% των ιδιοκτητών ΜΜΕ αισθάνονται “πίσω από” τους ανταγωνιστές τους όσον αφορά τη στρατηγική βίντεο μάρκετινγκ. Ωστόσο, πλέον στον κόσμο μας, ο 1 στους 4 πελάτες χάνει το ενδιαφέρον του για εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν βίντεο, και οι 9 στους 10 πελάτες παρακολουθούν τουλάχιστον ένα βίντεο online, την εβδομάδα (πιθανότατα πολύ περισσότερο). Για αυτό το λόγο είναι η ώρα να προβείτε στη δημιουργία και προβολή βίντεο. Ήρθε η ώρα να το «αγκαλιάσετε».

Μπορεί να σας φαίνεται.. τρομακτικό. Μπορεί να νομίζετε ότι χρειάζεστε έναν τόνο σεναρίων και εξοπλισμό για να κάνετε ένα βίντεο σωστά. Και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό που μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι για κάποιους τύπους βίντεο, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζετε.

 

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους ο καθένας μπορεί γρήγορα να ξεκινήσει το βίντεο μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που πιθανόν έχει ήδη.

1. Διαφημιστικά βίντεο

Στο παρελθόν, οι εταιρείες θα δημιουργούσαν βίντεο για να διατυπώσουν ένα ποιητικό θέμα, να εξηγήσουν σε βάθος πώς θα χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα τους ή να κάνουν μια δήλωση σχετικά με τον κλάδο τους.

Σήμερα, τα μικρότερα σε διάρκεια, βίντεο, ειδικά αν είναι για κάποιο σκοπό μάρκετινγκ, έχουν πολύ καλύτερη απόδοση.

Δημιουργήστε ένα γρήγορο βίντεο μέγιστης διάρκειας 30 ή 60 δευτερολέπτων για να προωθήσετε τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κομμάτια της επιχείρησης σας, όπως διαδικτυακά σεμινάρια, ζωντανά γεγονότα, ebooks. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύντομη μορφή βίντεο για να προβάλετε τα καλύτερα κομμάτια πληροφοριών ή δεδομένων σας για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να γίνουν μέλη ή να αγοράσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.

2. «Αφηρημένο» βίντεο

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να δημιουργήσουν videos, επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθείται ένας συγκεκριμένος τρόπος δημιουργίας και ποιότητας κάθε φορά. Νομίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο όπου θα μιλάει ή μια φωνή να ακούγεται, ή θα πρέπει να έχουν ένα drone που πετά πάνω από κάποια μαγική πόλη συλλαμβάνοντας μια εκπληκτική λήψη που προκαλεί αίσθηση θαύματος.

Δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε να κάνετε ένα βίντεο από οπουδήποτε, οπωσδήποτε, με συνδυασμό κειμένου και διάφορων γραφικών.

Τα βίντεο είναι ένα μεγάλο «συμπλήρωμα» στο κενό που έχουν οι άλλες μορφές περιεχομένου που έχετε δημιουργήσει, οπότε μην παραβλέπετε τη «δύναμή» τους μόνο και μόνο επειδή έχετε μια δική σας άποψη για το πώς πρέπει να μοιάζουν τα βίντεο. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει.

3. Βίντεο με πρόσωπα

Αυτά ίσως είναι τα πιο διασκεδαστικά videos και πραγματικά οι άνθρωποι αφήνουν να πέσει η αυλαία (ή η οθόνη του υπολογιστή τους) και ρίχνουν μια ματιά στην προσωπικότητα τους την οποία και ξεδιπλώνουν στο βίντεο.

Ένα άλλο καλό για αυτούς τους τύπους βίντεο είναι ότι οι άνθρωποι δεν αναμένουν την ίδια ποιότητα βίντεο, όταν το βλέπουν, στο backstage (άρα πάντα θα προσδοκούν το τέλειο). Μπορείτε να τραβήξετε ένα βίντεο με το κινητό σας, τοποθετώντας το σε ένα τρίποδο ή ακολουθώντας τον συνάδελφο ή τον υπεύθυνο σας καθώς περπατάει κάνοντας του διάφορες ερωτήσεις. Η «φυσική» φύση αυτών των βίντεο είναι αυτή που τραβά την προσοχή του κοινού.

Ήταν αυτό το καλύτερο βίντεο που δημιουργήσατε ποτέ; Φυσικά και όχι. Αλλά το κοινό σας είχε καλύτερη αντίληψη για το ποιοι είσαστε; Οπωσδήποτε. Θα αισθάνονται οι μελλοντικοί πελάτες λίγο πιο κοντά σε εσάς, ώστε να μπορούν να σας εμπιστευτούν; Πιθανώς. Και εκεί είναι που θέλουμε να καταλήξουμε. Όσα περισσότερα κάνουμε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να συνδεθούμε με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες, διοργανωτές εκδηλώσεων κλπ. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι έμποροι λένε ότι οι δεξιότητα του να δημιουργείς βίντεο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει η ομάδα μιας επιχείρησης.

Αρχίστε να δημιουργείτε!