Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προωθηθεί μια επιχείρηση είναι πολλοί. Το σωστό μάρκετινγκ είναι καίριας σημασίας όπως επίσης και το διαδίκτυο που προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες. Όταν όμως μιλάμε για διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι περισσότεροι συνδέουν αυτές τις έννοιες με το Facebook ή το Twitter παραβλέποντας ότι υπάρχουν και άλλα χρήσιμα εργαλεία στη διάθεση των επιχειρήσεων. Ένα από αυτά είναι και το YouTube με εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα. Το βίντεο είναι ένας άμεσος τρόπος επαφής με πιθανούς πελάτες και δίνει τη δυνατότητα να φτάσει η επιχείρησή σας στα αυτιά και τα μάτια περισσότερων ανθρώπων. Επομένως μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε κανάλι στο YouTube; Εμείς θα σας δώσουμε συμβουλές ώστε να στήσετε σωστά το δικό σας.

Συμβουλές για επιτυχημένο business youtube
Youtube

Προσαρμόστε και ρυθμίστε το κανάλι σας

Υπάρχουν εκατομμύρια κανάλια στο YouTube. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής; Θέλετε απλά να είστε άλλο ένα ή να κάνετε τη διαφορά; Πρωταρχικός σας στόχος είναι να προσαρμόσετε το κανάλι σας στην επιχείρησή σας. Με αυτό εννοούμε τα χρώματα, τις εικόνες και οτιδήποτε άλλο που θα υπάρχει στο background. Φροντίστε να συνάδουν με το προφίλ σας και να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εμπλουτίστε το κανάλι σας με αρκετό περιεχόμενο

Αποφασίστε κάθε πότε θέλετε να ανεβάζετε βίντεο, να θυμάστε όμως πως όσο συχνότερα, τόσο το καλύτερο. Τα βίντεο μπορεί να περιλαμβάνουν την ιστορία και την παρουσίαση της επιχείρησής σας, μικρές διαλέξεις που άπτονται των δραστηριοτήτων σας ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς σχετικό. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες με βίντεο που σχετίζονται μεταξύ τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τίτλο και την περιγραφή τους.  

Η αλληλεπίδραση με τους χρήστες είναι σημαντική

Ίσως αρκετοί από τους χρήστες αφήσουν κάτω από το βίντεο σας κάποιο σχόλιο. Καλό θα ήταν να αφιερώνετε λίγο από τον χρόνο σας ώστε να απαντήσετε προσωπικά στα σχόλια όσων το παρακολούθησαν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εάν δεν το κάνετε να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση. Δείξτε στους χρήστες ότι πραγματικά σας ενδιαφέρουν τα σχόλια και η κριτική τους.

Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους  

Σε ένα μέσο όπως το YouTube με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχετε τη δυνατότητα να προωθήσετε σε μεγάλο κοινό την επιχείρησή σας. Προσθέτοντας υπότιτλους στα βίντεό σας, δίνετε τη δυνατότητα σε χιλιάδες χρήστες να το παρακολουθήσουν ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη γλώσσα τους. Επιπλέον μην ξεχνάτε τα άτομα τα οποία ίσως αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και θα ήθελαν να δουν το περιεχόμενό σας αλλά αυτό καθίσταται αδύνατο λόγω της απουσίας υπότιτλων.

Κοινοποιήστε το περιεχόμενό σας στα social media

Το γεγονός πως έχετε φτιάξει ένα κανάλι δεν σημαίνει πως η προσπάθεια και η ενασχόληση με αυτό πρέπει να σταματήσει εκεί. Οι προβολές σας δεν θα αυξηθούν εάν οι πελάτες ή οι ακόλουθοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει. Επομένως φροντίστε να τους ενημερώσετε αρχικά για το ότι έχετε παρουσία και σε αυτό το μέσο και εν συνεχεία μην ξεχνάτε τα βίντεο που ανεβάζετε στο YouTube να τα κοινοποιείτε και στα υπόλοιπα μέσα ώστε οι χρήστες να μπορούν να μαθαίνουν τα νέα σας.

Αξιοποιήστε το YouTube Analytics

Παρόμοια με το Google Analytics, αυτή η υπηρεσία σας επιτρέπει να βλέπετε την απήχηση του περιεχομένου και την επισκεψιμότητα του καναλιού σας. Περιλαμβάνει χρήσιμες λειτουργίες τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πάρετε στοιχεία για την τοποθεσία των χρηστών ή τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στο κανάλι σας ώστε να αξιολογήσετε την πορεία του και να κάνετε τις βελτιώσεις που χρειάζονται.

Απαντήστε