Η απόφαση για ένα ταξίδι εκτός από καλή διάθεση περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό όλων των λεπτομερειών που θα σας εξασφαλίσουν ευχάριστη διαμονή. Εκτός από καλό προγραμματισμό, όσον αφορά πτήσεις ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με τη μεταφορά, η επιλογή ενός δωματίου κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Πλέον οι περισσότεροι επιλέγουν να κλείσουν δωμάτιο μέσω ίντερνετ, το οποίο όμως εμπεριέχει κάποιο ρίσκο καθώς δεν ξέρετε τι θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Ένα κακής ποιότητας δωμάτιο μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή σας οπότε καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα πριν κάνετε κάποια online κράτηση.

Μάθε πως θα κλείσεις σωστά δωμάτιο μέσω ίντερνετ
δωμάτιο μέσω ίντερνετ

Ελέγξτε την τοποθεσία του καταλύματος

Όσο και αν σας μιλούν για κεντρική τοποθεσία, εσείς πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μπορεί κάτι τέτοιο να μην ισχύει. Ίσως ένα ξενοδοχείο είναι πολύ κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος αλλά παράλληλα μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο μιας θορυβώδους γειτονιάς. Επομένως, καλό θα ήταν να περιηγηθείτε εικονικά στο σημείο που ας ενδιαφέρει ώστε να δείτε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το μέρος που θα μείνετε πριν αποφασίσετε να το κλείσετε.

Επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο

Τα sites που ειδικεύονται στις online κρατήσεις δωματίων περιλαμβάνουν συνήθως όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ωστόσο, αν χρειάζεστε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα ή κάποιες επιπλέον παροχές, μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε στο ξενοδοχείο και να μιλήσετε με τον υπεύθυνο ώστε να λυθούν όλες οι απορίες σας. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να βρεθείτε σε ένα δωμάτιο που δεν ανταποκρίνεται στην τιμή και την περιγραφή που είδατε στο διαδίκτυο.

Διαπραγματευτείτε την χρέωση του δωματίου

Στα περισσότερα sites κρατήσεων οι τιμές των δωματίων είναι προκαθορισμένες καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που τις διαμορφώνουν. Οι πιθανότητες να πετύχετε έκπτωση μέσω τέτοιων ιστοσελίδων είναι ελάχιστες, επομένως αυτό που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο κρατήσεων του ξενοδοχείου που σας ενδιαφέρει. Τις περισσότερες φορές όσοι ζητούν καλύτερη τιμή από αυτή που αναφέρεται σε ένα booking site  καταφέρνουν να έχουν χαμηλότερη χρέωση καθώς η συνεννόηση γίνεται απευθείας με το ξενοδοχείο.

Λάβετε υπόψη τις κριτικές επισκεπτών

Όσο μεγάλο και περιποιημένο σας φαίνεται ένα δωμάτιο στις φωτογραφίες καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τις διαθέσιμες κριτικές. Γνωρίζοντας τις εμπειρίες και τις απόψεις προηγούμενων επισκεπτών θα αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνήθως υπάρχουν σχόλια για την καθαριότητα και τις παροχές τα οποία θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο κατάλυμα για τη διαμονή σας.

Ελέγξτε εάν το πρωινό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

Κατά γενική ομολογία το πρωινό των ξενοδοχείων είναι αρκετά πλούσιο και χορταστικό καθώς περιλαμβάνει κάθε είδους ροφήματα και λιχουδιές. Για αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι το προτιμούν. Συνήθως το κόστος του περιλαμβάνεται στην τιμή, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί τον κανόνα. Πριν ενθουσιαστείτε από την πολύ χαμηλή τιμή που βρήκατε σε κάποιο site κρατήσεων, σιγουρευτείτε ότι το πρωινό περιλαμβάνεται σε αυτή διότι, αν αυτό δεν ισχύει θα χρειαστεί να πληρώσετε πολύ παραπάνω, οπότε δεν σας συμφέρει.

Ενημερωθείτε για πιθανές χρεώσεις σχετικά με το internet

Αν και τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, προσέξτε για τυχόν επιπλέον χρεώσεις μετά το πέρας κάποιων ωρών. Εάν υπάρχει έξτρα χρέωση για τη χρήση του internet αυτό ίσως επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις προσφερόμενες παροχές, ώστε να μπορείτε εσείς να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.