Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις εξελίξεις της τεχνολογίας και στους νέους τρόπους μάρκετινγκ προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να συμβάλλουν και στην αύξηση πωλήσεων με απλούς τρόπους. Το Facebook είναι ένα από τα εργαλεία το οποίο, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα μπορέσει να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Συμβουλές για πωλήσεις μέσω Facebook
Πωλήσεις μέσω facebook

Ανανεώνετε συχνά τη σελίδα σας

Ο μόνος τρόπος να κρατάτε συχνή επαφή με το κοινό σας είναι οι αναρτήσεις. Εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε τη συχνότητα με την οποία θα γίνονται αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να είστε συνεπείς με το κοινό σας. Οι χρήστες ανανεώνοντας την αρχική τους σελίδα θα πρέπει να βλέπουν ότι αναρτάτε τακτικά νέο περιεχόμενο αλλιώς θα πάψουν να ασχολούνται. Όσο περισσότερο κάνετε αναρτήσεις, τόσο το ενδιαφέρον των χρηστών θα αυξάνεται.

Αναρτήστε περιεχόμενο σχετικό με την επιχείρησή σας

Πρωταρχικός σας στόχος δεν είναι οι πωλήσεις αλλά να αυξήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών και να δώσετε κίνητρα για να επισκεφτούν το φυσικό ή ηλεκτρονικό σας κατάστημα νέοι πελάτες. Επομένως, το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας οφείλει να είναι σχετικό με την επιχειρηματική σας δραστηριότητα και να μην παρεκκλίνει. Δίνοντας πληροφορίες για τα προϊόντα σας ή παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αξίζει να αγοράσουν από εσάς, αποκτάτε μεγαλύτερη σχέση με πιθανούς αγοραστές. Επιπλέον, μπορείτε να εντάξετε στις αναρτήσεις σας εικόνες και βίντεο που θα προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Δώστε κίνητρα για να σας επιλέξουν

Για να αυξήσετε τα likes στη σελίδα σας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε νέους πελάτες, πρέπει να επενδύσετε σε ενέργειες οι οποίες μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν ωφέλιμες. Για παράδειγμα μπορείτε να διοργανώνετε διαγωνισμούς που  απευθύνονται μόνο σε μέλη της σελίδας ή να δώσετε δωρεάν κουπόνια για όσους σας κάνουν like. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσελκύσετε νέα άτομα και να ωφεληθείτε διπλά καθώς θα φτάσετε σε μεγαλύτερο κοινό και παράλληλα θέτετε τις βάσεις για αύξηση των πωλήσεών σας.

Προωθήστε τη σελίδα σας

Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε τα μηνύματα και τις αναρτήσεις σας σε περισσότερα άτομα. Φτάνοντας σε περισσότερους ανθρώπους, τους δίνετε τη δυνατότητα να μάθουν για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα σας. Εκτός όμως από τις διαφημίσεις επί πληρωμή, μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να γνωστοποιήσετε τη σελίδα σας με εύκολους τρόπους. Μέσω της επαγγελματικής σας κάρτας ή στο φυσικό σας κατάστημα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε για την διαδικτυακή σας παρουσία.

Αξιοποιήστε το Facebook Insights

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Insights θα πάρετε χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά για τη σελίδα σας. Οι δείκτες του Insights θα σας εφοδιάσουν με δεδομένα σχετικά με τους χρήστες, τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά τους τα οποία θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας κατάλληλα ώστε όχι μόνο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της σελίδας σας αλλά και οι πωλήσεις σας.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.