Η έκδοση των κοινοχρήστων είναι μια διαδικασία που αν και φαινομενικά απλή, συχνά εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τον διαχειριστή και τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Για να αποφύγετε λοιπόν τις προστριβές και τις παρεξηγήσεις που μοιραία προκύπτουν από την δυσκολία να αντεπεξέλθετε στις ευθύνες του ρόλου, μια καλή λύση είναι η ανάθεση της διαχείρισης της πολυκατοικίας σε εταιρεία κοινοχρήστων. Διαβάστε τον οδηγό επιβίωσής μας για να βρείτε την ιδανική εταιρεία κοινοχρήστων που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!

Κάντε εκτεταμένη αναζήτηση στην αγορά

Συλλέξτε πληροφορίες για τη συνέπεια της εταιρείας απέναντι στις υποχρεώσεις των πελατών που αναλαμβάνουν. Ιδιαίτερα, φροντίστε να εξασφαλίσετε ότι η εταιρία είναι συνεπής στις πληρωμές των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Μια καλή ιδέα είναι να μάθετε αν οι συνεργάτες και οι υπάλληλοί της εταιρίας είναι ευχαριστημένοι από την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αν εντοπίσετε την εταιρία μέσω διαδικτύου, αναζητήστε σχόλια και βαθμολογίες από χρήστες ή παλιούς πελάτες της.

Αναζητήστε εταιρία κοινοχρήστων που θα εκδίδει τα χοινόχρηστα της πολυκατοικίας σας
Εταιρεία κοινοχρήστων

Ρωτήστε ποιες υπηρεσίες καλύπτονται

Πριν κάνετε έναρξη της συνεργασίας με την εταιρία κοινοχρήστων, συζητήστε αναλυτικά τις υπηρεσίες που έχουν τη δυνατότητα να σας καλύψουν. Ιδανικά, φτιάξτε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που θα αναγράφει όλες τις χρεώσεις για τις πιθανές υπηρεσίες που δύναται να παρασχεθούν σε βάθος χρόνου στην πολυκατοικία σας. Για να δεσμεύσετε την εταιρία, μπορείτε να ζητήσετε να υπογράψει ότι θα αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία της ανατεθεί, όμως να αναφέρετε ότι όλες οι έκτακτες ανάγκες θα αναλαμβάνονται μόνο κατόπιν ανάθεσης από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Ξεκαθαρίστε τους όρους σας

Ζητήστε να σας παραδίδεται αναλυτικός πίνακας με τις εργασίες και με τις σχετικές χρεώσεις ανά μήνα, και ορίστε την είσπραξη των κοινοχρήστων μέσω τραπέζης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος της διακίνησης των χρημάτων. Επίσης, ζητήστε να παρίσταται ένας εκπρόσωπος της πολυκατοικίας σε κάθε διαδικασία ανατροφοδότησης του λέβητα με πετρέλαιο, για λόγους διαφάνειας. Τέλος, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε όρο που θα προβλέπει ότι η συνέλευση της πολυκατοικίας διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει την συνεργασία με την εταιρία κοινοχρήστων, ανά πάσα στιγμή χωρίς δευσμεύσεις.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.