Η δημιουργικότητα είναι μία έννοια που συχνά εκλαμβάνεται ως χαρακτηριστικό που κάποιος έχει εκ γενετής ή όχι. Αντίθετα με όσα πιστεύουν αρκετοί, η ικανότητα του να είναι κανείς δημιουργικός μπορεί να καλλιεργηθεί και να εξελιχθεί. Δυστυχώς, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν την έκφραση της δημιουργικότητας που κρύβουμε μέσα μας με αποτέλεσμα να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη ρουτίνα και τη μονοτονία. Επομένως, αν αισθάνεστε πως η έμπνευση σάς έχει εγκαταλείψει, μην απελπίζεστε καθώς υπάρχουν τρόποι να βρείτε τη χαμένη αυτοπεποίθηση και το πνεύμα δημιουργίας που κρύβετε μέσα σας.

Ενισχύστε στην έμπνευση και τη δημιουργκότητά σας
Δημιουργικότητα

Βρείτε τι τύπος είστε

Άλλοι λειτουργούν καλύτερα το πρωί και άλλοι αργά το βράδυ. Μόνοι σας θα βρείτε ποια ώρα είναι η καλύτερη για εσάς. Να θυμάστε όμως πως η πίεση είναι εχθρός της δημιουργικότητας, οπότε μην περιμένετε να ξεκινήσετε ένα project όταν ο χρόνος θα είναι λιγοστός. Επίσης, το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στη ύπαρξη των κατάλληλων προϋποθέσεων για την έκφραση της δημιουργικότητας. Κάποιοι προτιμούν την ησυχία του σπιτιού τους ενώ άλλοι προτιμούν να βγουν έξω για να είναι πιο αποδοτικοί. Με τον καιρό θα βρείτε τι είναι αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και θα το αξιοποιήσετε κατάλληλα.

Θέστε στόχους

Δεν χρειάζεται να είναι μακροπρόθεσμοι ούτε μεγαλεπήβολοι. Ξεκινήστε με κάτι εφικτό και στην πορεία, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παρά πέρα. Η κατάκτηση των μικρών στόχων θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας ωθήσει να συνεχίσετε αυξάνοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό σας.

Θεσπίστε μια ρουτίνα στα μέτρα σας

Ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος διανέμει τον χρόνο του στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι διαφορετικός. Σίγουρα όμως η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου παίζουν καθοριστικό ρόλο στις δημιουργικές εργασίες. Όταν το μυαλό σας είναι ξεκούραστο είναι σίγουρο πως θα μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε ό,τι και αν κάνετε. Το ίδιο ισχύει όμως και για το σώμα σας. Η γυμναστική θα σας δώσει ενέργεια, θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα συντελέσει στην αύξηση της φαντασίας και στην ανακάλυψη νέων πραγμάτων.

Κάντε τα χρώματα σύμμαχό σας

Η ψυχολογία των χρωμάτων χρησιμοποιείται πολύ από επιχειρήσεις για την αύξηση της αποδοτικότητας στους χώρους εργασίας. Μπορείτε κι εσείς να επιλέξετε τα χρώματα που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ξανά τον καλλιτεχνικό σας εαυτό και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους! Προτιμήστε το πράσινο για καλύτερη συγκέντρωση ή το κίτρινο για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Να είστε υπομονετικοί και θα ανταμειφθείτε

Η υπομονή και η επιμονή είναι χαρακτηριστικά των πετυχημένων ανθρώπων. Μην αφήσετε μια αποτυχία να αποσπάσει την προσοχή σας από τους στόχους σας ή να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας. Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που αναπόφευκτα θα βιώσετε, δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να παραιτηθείτε. Αντίθετα, χρειάζεται να επιμείνετε και η έμπνευση είναι σίγουρο πως θα εμφανιστεί και πάλι.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.