Η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες για τους ιδιοκτήτες των eshops ώστε να διατηρήσουν τους υπάρχοντες πελάτες ή να αποκτήσουν νέους. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν θέλουν να διακυβεύεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων λόγω έλλειψης ασφάλειας στα ηλεκτρονικά καταστήματα και στην διαδικασία συναλλαγών. Για να αποφύγετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν καλό θα ήταν να αυξήσετε τα μέτρα προστασίας των ηλεκτρονικών αγορών ώστε να διατηρήσετε το καλό όνομα της επιχείρησής σας.

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο eshop σας
ασφαλές eshop

Συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς ασφαλείας

Τα κενά ασφαλείας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορούν να σας καταστήσουν αρκετά ευάλωτους σε πιθανές επιθέσεις με άσχημα αποτελέσματα τόσο για τους πελάτες όσο και για εσάς. Το Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) είναι ένα πρότυπο, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο 12 μέτρων προστασίας ώστε να μπορεί να εγγυηθεί η ασφαλής αποθήκευση, μεταφορά και επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνονται από πιστωτικές κάρτες. Επομένως, είναι αναγκαίο για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται μέσω πιστωτικών καρτών να εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πρότυπο. Εάν εσείς δεν το διαθέτετε μπορείτε να αποθέσετε την ευθύνη των συναλλαγών σε πιστοποιημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής (PSPs). Ένας τέτοιος πάροχος είναι το PayPal στον οποίο μπορούν να μεταφέρονται οι καταναλωτές από το site σας ώστε να ολοκληρώσουν με ασφάλεια τις αγορές τους χωρίς εσείς να αποθηκεύετε τα στοιχεία των πιστωτικών κρατών και κατά συνέπεια να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος υποκλοπών.

Λάβετε μέτρα για να εμποδίσετε τις απάτες

Για να διατηρήσετε την αξιοπιστία και κατ’ επέκταση την καλή φήμη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος οφείλετε να έχετε σκεφτεί τους πιθανούς κινδύνους και να είστε σε θέση να αποτρέψετε οποιεσδήποτε ενέργειες που έχουν στόχο την εξαπάτηση των καταναλωτών. Για να το πετύχετε χρειάζεται να πάρετε επιπλέον μέτρα ώστε να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Όταν παραλάβετε μια ύποπτη παραγγελία, δηλαδή κάποια παραγγελία που αφορά ένα προϊόν πολύ μεγάλης αξίας ή οτιδήποτε άλλο σας φαίνεται περίεργο, καλό θα ήταν να μιλήσετε με το άτομο που την έκανε ώστε να το επιβεβαιώσετε. Επιπλέον, μπορείτε να εμπλουτίσετε το eshop σας με επιπλέον μέτρα όπως για παράδειγμα με την υπηρεσία 3D Secure ώστε να πιστοποιούνται μέσω κωδικού οι κάτοχοι των καρτών πληρωμής πριν ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Προβάλλετε την ασφάλεια και εμπνεύστε εμπιστοσύνη

Για να αισθάνονται σίγουροι οι πελάτες σας όταν αγοράζουν από εσάς, θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με τις ενέργειες που έχετε κάνει ώστε να μπορέσετε να εγγυηθείτε την ασφάλεια συναλλαγών. Η κατατοπιστική παρουσίαση των μέτρων και των πρωτοκόλλων ασφαλείας θα καθησυχάσει τους πελάτες. Επίσης, επενδύστε στον σωστό σχεδιασμό του eshop σας  ο οποίος θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στις αγορές μέσω του site σας.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.