Στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η οποία συμπίπτει με την ημερομηνία ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Στόχος του εορτασμού της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  για θέματα υγείας που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη. Σε χώρες όπου το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πολλοί επιλέγουν προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης. Αν και η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αρκετά πλεονεκτήματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την επιλογή ενός προγράμματος έχοντας υπόψη τους τα παρακάτω:

Ασφάλεια υγείας απο την κατάλληλη ασφαλιστική εταιρία και το σωστό ασφαλιστικό πρόγραμμα
Ασφάλεια υγείας

Κάντε σύγκριση μεταξύ των ασφαλιστικών προγραμμάτων

Η σωστή έρευνα μεταξύ των διαθέσιμων πακέτων ασφάλισης θα σας επιτρέψει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε πλάνου υγείας. Έχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες μπορείτε μαζί με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο να αποφασίσετε ποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και ποιο είναι εκείνο το οποίο, αν και φαίνεται περισσότερο ελκυστικό θα σας επιβαρύνει περισσότερο σε περίπτωση κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Επιλέξτε όσες καλύψεις είναι απαραίτητες

Ο κάθε ασφαλιζόμενος έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο της ζωής του. Επομένως, οι μοναδικές ανάγκες του κάθε ατόμου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις καλύψεις που θα εντάξει στο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας. Επίσης, το οικογενειακό ιστορικό παθήσεων παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των καλύψεων. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα υγείας που θα διαλέξετε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και να καλύπτει το κόστος νοσηλείας ή επεμβάσεων για συγκεκριμένες παθήσεις που σας αφορούν.

Φροντίστε να περιλαμβάνονται τα φάρμακα στην τιμή

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας εκτός από τα έξοδα εξετάσεων και νοσηλείας πρέπει να περιλαμβάνει και μια λίστα φαρμάκων. Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, σιγουρευτείτε πως τα φάρμακα που χρειάζεστε υπάρχουν και το κόστος τους καλύπτεται από το πακέτο που επιλέξετε.

Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας

Ένα πρόγραμμα με πολλές καλύψεις, μεγάλο ποσοστό συμμετοχής και μικρό ποσό απαλλαγής θα οδηγήσει σε υψηλότερα ασφάλιστρα. Αντίθετα, ένα συμβόλαιο που προβλέπει μεγάλο πόσο απαλλαγής θα μπορέσει να μειώσει τα ασφάλιστρά σας. Σίγουρα δεν μπορείτε να προβλέψετε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, αλλά καλό θα ήταν το πρόγραμμα που θα διαλέξετε να είναι στις οικονομικές σας δυνατότητες ώστε να μην πληρώνετε υψηλά ασφάλιστρα ιδιαίτερα όταν η κατάσταση της υγείας σας είναι τέτοια που δεν δικαιολογεί τις υπερβολικά πολλές καλύψεις που έχετε συμπεριλάβει στο συμβόλαιό σας.

Ελέγξτε το δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών και νοσοκομείων

Η ασφαλιστική εταιρεία θα συνεργάζεται με έναν μεγάλο αριθμό ιατρών και διαγνωστικών κέντρων προσφέροντας πολλές επιλογές. Ωστόσο, εάν εσείς έχετε κάποιον οικογενειακό ιατρό ή ένα κέντρο το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των συνεργατών, τότε ίσως το ποσοστό συμμετοχής σας στα έξοδα να είναι υψηλότερο. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κατάλογο των συμβεβλημένων γιατρών και νοσοκομείων της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας πριν αποφασίσετε ποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα θα κάνετε.

Απαντήστε