Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις που πρέπει να κάνουμε σαν χρήστες των social media είναι να «αφήνουμε» σχόλια σε διάφορα posts. Πρέπει όμως να είμαστε προσεχτικοί με τα σχόλια μας και.. έξυπνοι, ώστε να αφήσουμε καλή εντύπωση! Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως να γίνετε ο ιδανικός σχολιαστής.

Πως θα γίνεις λοιπόν ιδανικός σχολιαστής;

1. Πάρε τον χρόνο σου

Δώσε τον απαιτούμενο χρόνο και διάβασε με προσοχή το άρθρο/post στο οποίο πρόκειται να σχολιάσεις. Το να διαβάσεις προσεχτικά το κείμενο θα σε βοηθήσει να σκεφτείς καλύτερα το σχόλιο σου το οποίο θα είναι και εντός του θέματος (εάν έχεις καταλάβει «τι θέλει να πει ο ποιητής») και δε θα δημιουργήσει τυχόν παρεξηγήσεις. Για αυτό take your time!

 

2. Γίνε λακωνικός

Ίσως το θέμα που διαβάζεις να σου αρέσει ή να διαφωνείς και να θες να σχολιάσεις με μεγάλο ίστρο και πάθος, αλλά μη ξεχνάς ότι πρέπει Σχόλια σε άρθρα και posts.να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου μέσα σε μια πρόταση ή μια μικρή παράγραφο. Προσπάθησε να μην ξεφύγεις και αντί να γράψεις ένα σχόλιο, γράψεις ένα άρθρο κάτω από το άρθρο ή ένα post κατά πολύ μεγαλύτερο από το post που σχολιάζεις. Εξάλλου.. τα πολλά λόγια είναι φτώχια!

 

3. Τέρμα τα παρακάλια!

Ο λόγος που υπάρχει το κουτάκι κάτω από τα άρθρα και τα posts όπου με αχνά γράμματα λέει «σχόλιο..», είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να σχολιάσεις ή να πεις την γνώμη σου σχετικά με όσα γράφονται στο κείμενο και όχι να παρακαλάς να μπούνε στη σελίδα, στο profile ή στο blog σου. Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι διαφήμισης και προώθησης επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ιστοσελίδων κλπ. από ειδικούς στον χώρο όπως η lalista.gr όπου μπορείς να «πείσεις» πολύ κόσμο να επισκεφθεί τις σελίδες σου χωρίς παρακάλια. Με αυτά τα σχόλια το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεις κουραστικός..

 

 4. Ηρεμία και γαλήνη

Σίγουρα όλοι μας κουβαλάμε πολλά στην καθημερινότητα μας και σε σχέση με όσα έχουν γίνει στην εποχή που διανύουμε η ψυχολογία μας και τα νεύρα μας φτάνουν «ως εδώ». Μπορούμε πάντα όμως, σε κάτι πολύ απλό όπως είναι ένα σχόλιο σε ένα post, να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να είμαστε η φωνή της λογικής μας. Έχουμε παρατηρήσει όλοι πως ένα μικρό επικριτικό – καυστικό σχόλιο σε ένα post είναι η αρχή για να βγουν τα «μαχαίρια» και να ξεκινήσει η «μάχη». Πρέπει να θυμάσαι λοιπόν, όταν σχολιάζεις σε ένα post είναι σαν να έχεις τον άλλον απέναντι σου και να γράφεις με ηρεμία και χωρίς λέξεις που θίγουν ακόμη κι εσένα.

 

5. Keep going

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που έχει ένας πετυχημένος και ιδανικός commenter είναι ότι μπορεί να γίνει η αιτία να δημιουργηθεί διάλογος και ενδιαφέρον για το σχόλιο που άφησε. Αυτό επιτυγχάνεται με μια εύστοχη ερώτηση ή σχόλιο όπου θα «φουντώσει» το θέμα ακόμη περισσότερο (πάντα να θυμάσαι την συμβουλή 4). Κάνε το θέμα ακόμη πιο ενδιαφέρον και που ξέρεις, ίσως γίνεις ο commenter της χρονιάς! :p

 

6. Back to school

Δώστε την απαραίτητη σημασία και χρόνο στο να γράψετε ένα σχόλιο, που όχι μόνο θα βγάζει νόημα αλλά θα είναι και σωστό ορθογραφικά. Να θυμάσαι πως η πρώτη εντύπωση μετράει πάντα όπως και το πρώτο σου σχόλιο. Αν θες λοιπόν μελλοντικούς followers και πιστούς στο site και στα κοινωνικά προφίλ σου, πήγαινε πίσω στα σχολικά χρόνια και γράψε ένα σχόλιο με άρωμα Μπαμπινιώτη!

 

 Τι κερδίζεις με το να είσαι ο καλύτερος σχολιαστής;

  • Δημιουργείς καλές και φιλικές σχέσεις με τους χρήστες που συντάσσουν το άρθρο/post. Ένα πετυχημένο σχόλιο πάντα αρέσει και σε άτομα που πίστευες ότι δε θα το διαβάσουν ποτέ.
  • Κερδίζετε επισκεψιμότητα. Κάτι για το οποίο παλεύουν οι περισσότεροι στις μέρες μας για την σελίδα ή το άρθρο τους. Ένα πετυχημένο – «ψαγμένο» σχόλιο θα κινήσει την περιέργεια σε πολλούς χρήστες που το διαβάζουν και θα θέλουν να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το «ουάου» comment.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.