Το Twitter είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Η πρωτοτυπία του μέσου έγκειται στο γεγονός πως οι χρήστες μπορούν να συντάξουν και να δημοσιοποιήσουν σύντομα μηνύματα 140 χαρακτήρων και να διαβαστούν ακόμα και από άτομα που δεν είναι μέλη του Twitter. Όπως και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και το Twitter έχει τη δυνατότητα, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, να αποδειχθεί σε εξαιρετικό σύμμαχο ακόμα και μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για διαφήμιση. Παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε άμεσα λογαριασμό σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

twitter για τις μικρές επιχειρήσεις
twitter

Συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας

Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχει μεγάλος αριθμός πιθανών πελατών. Χρησιμοποιώντας το Twitter έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση του brand awareness της επιχείρησή σας. Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ακόμα εσάς ή τα προϊόντα σας, το κατάλληλο περιεχόμενο όμως μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε σταδιακά ένα μεγαλύτερο κοινό. Πρωταρχικός σας στόχος δεν πρέπει να είναι απαραίτητα η απόκτηση νέων πελατών, εσείς οφείλετε να ανεβάζετε ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών και σταδιακά κάποιοι από αυτούς θα μετατραπούν σε πελάτες. Η δημιουργία ενός σώματος followers μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση της επιχείρησής σας μέσω λειτουργιών όπως retweet ή mention. Στόχος σας λοιπόν, εάν είστε μικρή επιχείρηση, είναι να αποκτήσετε ένα αριθμό followers αρκετά ικανοποιητικό για το μέγεθός σας.

Είναι ένα μέσο που φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή

Ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η χρησιμότητα του Twitter είναι πολυδιάστατη.  Εάν είστε ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης και αν η διαφήμιση και το marketing φαντάζουν πολυδάπανα, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Twitter για να διαφημιστείτε ανέξοδα. Η κατανόηση των συμπεριφορών των χρηστών καθώς και τα ενδιαφέροντά τους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, στο κέντρο της οποίας θα βρίσκονται τα προϊόντα σας. Η γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των χρηστών θα συμβάλλει στην προσέγγιση και την σύνδεσή τους μαζί σας. Επομένως, λάβετε υπόψη σας σημαντικά στατιστικά στοιχεία πριν την κατάρτιση κάποιου πλάνου καθώς οποιαδήποτε κίνηση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας ισχυρής σχέσης με πιθανούς πελάτες.

Μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην επιχείρησής σας

Οι χρήστες των social media έχουν μεγάλη δύναμη και μπορούν να ασκήσουν επιρροή κοινοποιώντας αξιόλογο περιεχόμενο. Το γεγονός πως είστε μικρή επιχείρηση δεν καθιστά αποτρεπτική την ανάρτηση περιεχομένου ικανού να γίνει “viral”. Οι πιθανότητες βέβαια είναι μικρές αλλά η ενσωμάτωση μιας εικόνας ή ενός βίντεο έχει πολλές προοπτικές οι αναρτήσεις σας να κοινοποιηθούν σε περισσότερα άτομα. Αναρτώντας συχνά ενδιαφέρον περιεχόμενο θα επιτύχετε την αύξηση δημοφιλίας της επιχείρησής σας αποκτώντας ακόλουθους και θα αυξήσετε σημαντικά την αναγνωρισιμότητά σας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την προσέλκυση νέων πελατών.

 

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.