Η σωματική άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης και υγιούς ζωής. Σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή, η γυμναστική θα σου προσφέρει την ευεξία και την καλή διάθεση που αναζητάς. Για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της, αλλά και για να την απολαμβάνεις στο μέγιστο, είναι καλό να διαλέξεις τον κατάλληλο τύπο σωματικής άσκησης.  Θέλεις μια γυμναστική που να ταιριάζει πιο πολύ στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Πριν καταβάλλεις λοιπόν την επόμενη συνδρομή στο γυμναστήριο σου ή στον αθλητικό όμιλο που ανήκεις, σκέψου αν η γυμναστική έχεις διαλέξει είναι η σωστή. Τι τύπος αθλητή είσαι; Πριν απαντήσεις, αναλογίσου τα παρακάτω:

Ποιόν ανταγωνίζεσαι;

Αν σε εξιτάρει η ιδέα του συναγωνισμού με συμπαίκτες ή με αντιπάλους, τότε τα ομαδικά σπορ ή ο στίβος είναι πιθανόν το δικό σου πεδίο δράσης. Στην περίπτωση που προτιμάς να θέτεις στόχους και να ωθείς τον εαυτό σου να τους ξεπεράσεις, τότε δοκίμασε τη γυμναστική με όργανα, γιόγκα ή πιλάτες.

Ομαδικό πνεύμα ή μοναχικότητα;

Η συμμετοχή σε μια ομάδα γυμναστικής ή σε ένα σπορ είναι για πολλούς ένα επιπλέον κίνητρο για άθληση, αφού παράλληλα με την άσκηση αποτελεί και ένα μέσο κοινωνικοποίησης. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να γυμνάζονται μόνοι ή με personal trainer, για να συγκεντρώνονται καλύτερα.

Πόσο τύπος της φύσης είσαι;

Η ποδηλασία, η ορειβασία και μια σειρά από outdoors sports είναι μια πραγματική πρόκληση για τους λάτρεις της άθλησης σε εξωτερικούς χώρους. Αν πάλι αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής στις κλειστές αίθουσες, τότε υπάρχει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που μπορείς να επιλέξεις στα γυμναστήρια και στα fitness studio  της περιοχής σου.

Πνευματική άσκηση ή περισσότερη δράση;

Μερικές αθλητικές δραστηριότητες απαιτούν εκτός από σωματική δράση, επίσης έντονη την πνευματική συμμετοχή. Συνήθως πρόκειται για αθλήματα που διεξάγονται στη φύση και απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και πολύ καλά αντανακλαστικά για τους κινδύνους που θα προκύψουν. Αν βέβαια εσύ ανήκεις στην κατηγορία που αγαπά την δράση αλλά χωρίς πολύ σκέψη, τότε μάλλον σου ταιριάζουν περισσότερο αθλήματα που περιλαμβάνουν συνδυασμό από ζωηρή μουσική με πολλή κίνηση.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.