Η ενασχόληση με τη μουσική και την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου συνήθως ξεκινάει σε μικρή ηλικία. Ίσως πάντα θέλατε να μάθετε ένα μουσικό όργανο αλλά τα χρόνια πέρασαν και πλέον μοιάζει ανέφικτο όνειρο. Μην απογοητεύεστε! Το γεγονός πως ενηλικιωθήκατε δεν σημαίνει πως η διαδικασία γίνεται δυσκολότερη, αντίθετα μπορεί να αποδειχθεί πιο εύκολη από όσο νομίζατε. Τα πλεονεκτήματά σας απέναντι σε παιδιά είναι τα εξής:

Μάθε μουσικό όργανο και μουσική σε μεγάλη ηλικία
Μουσική

Η επιθυμία σας είναι πιο ισχυρή

Είναι σύνηθες φαινόμενο πολλά παιδιά να πιέζονται από τους γονείς τους να ασχοληθούν με τη μουσική. Εσείς φυσικά δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας. Επιλέξτε το όργανο που πραγματικά σας αρέσει και  απολαμβάνετε και η διαδικασία θα σας φανεί παιχνιδάκι!

Διαθέτετε την απαραίτητη πειθαρχία

Σε αντίθεση με τον εγκέφαλο των παιδιών, ο εγκέφαλος ενός ενήλικου ανθρώπου έχει την ικανότητα μεγαλύτερης συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας. Καθώς οι εμπειρίες σας είναι περισσότερες, θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε προς την κατεύθυνση που πρέπει ώστε να μάθετε το μουσικό όργανο που σας ενδιαφέρει. Με ποιον τρόπο; Με εξάσκηση φυσικά!

Έχετε μεγαλύτερη αντίληψη της μουσικής

Το γεγονός πως σε όλη σας τη ζωή ακούτε μουσική σας έχει ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό. Μαθαίνοντας νέα πράγματα είστε σε θέση να τα συσχετίσετε με τη μουσική που ήδη γνωρίζετε. Ακούγοντας ένα τραγούδι μπορείτε να κατανοήσετε τη βασική δομή του σε αντίθεση με τα παιδιά τα οποία δυσκολεύονται να ακολουθήσουν αυτή την προσέγγιση.

Μειώνετε το άγχος

Η ενασχόληση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολύ περισσότερο με την μουσική είναι ευεργετική για το μυαλό και την ψυχή σας. Καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις σας γεμίζουν με άγχος και είναι αρκετά ψυχοφθόρες, η μουσική μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος βελτιώνοντας τη διάθεσή σας. Παράλληλα, βελτιώνονται οι γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, γεγονός που σας επιτρέπει να μάθετε ένα μουσικό όργανο πιο εύκολα.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.