Τα ψηφιακά βιβλία ολοένα κερδίζουν έδαφος μεταξύ των αναγνωστών σε όλο τον κόσμο. Σε μια εποχή όπου σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, τα βιβλία δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Η δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου (5- 11) είναι αφιερωμένη στην ηλεκτρονική ανάγνωση, καθώς σε πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η χώρα μας) βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Με αφορμή την εβδομάδα για τα eBooks, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να προωθήσετε το δικό σας με πολύ απλούς τρόπους.

Σχεδιάστε ένα ελκυστικό εξώφυλλο

Η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα δεν είναι το παν, αλλά ένα ενδιαφέρον εξώφυλλο είναι ικανό να τραβήξει τα βλέμματα και να προσελκύσει αναγνώστες ώστε να προχωρήσουν πέρα από αυτό. Μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα κορυφαία σε πωλήσεις eBooks ώστε να καταλάβετε τι διαφορετικό στη σχεδίασή τους τα κάνει τόσο δημοφιλή. Επενδύστε χρόνο στη δημιουργία του εξωφύλλου σας και δεν θα απογοητευτείτε.

Χρησιμοποιείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ιστότοπους προώθησης ψηφιακών βιβλίων

Πλέον όλο και περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο διαφήμισης. Γιατί όχι κι εσείς; Γράψτε για το βιβλίο σας και παραθέστε μικρά αποσπάσματα ώστε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον και να δημιουργήσετε ένα αίσθημα προσμονής. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου σας να συμπεριληφθεί ή να γίνει αναφορά στον τίτλο του- πληρώνοντας κάποιο αντίτιμο- σε κάποιο site ή blog με μεγάλη επισκεψιμότητα όπου οι απανταχού “ψηφιακοί” βιβλιοφάγοι ανταλλάσσουν απόψεις και προτείνουν βιβλία.

Ορίστε ένα χρονικό διάστημα δωρεάν διάθεσης

Τι καλύτερο από ένα προϊόν που προσφέρεται δωρεάν και ειδικότερα ένα βιβλίο; Ένας  απλός τρόπος για να προωθήσετε eBook σας είναι να το χαρίσετε. Εάν κάποιος από όσους το διαβάσουν, το συστήσει και σε άλλους τότε θα ξέρετε ότι έχετε αρχίσει να κερδίζετε τους πρώτους σας αναγνώστες, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει στη δημιουργία ενός σταθερού αναγνωστικού κοινού. Το πρώτο βήμα προς την επιτυχία έχει ήδη γίνει!

Επιδιώξτε κριτική του βιβλίου σας

Η κριτική από φαν του είδους θα σας επιτρέψει να καταλάβετε τι εντύπωση αφήνει το βιβλίο σας. Μια καλή κριτική αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση, επομένως τολμήστε το! Υπάρχουν αρκετά έγκυρα sites που ειδικεύονται σε αυτή τη διαδικασία επί πληρωμή και σίγουρα η ύπαρξη θετικών σχολίων θα προσδώσει αξιοπιστία σε έναν νέο συγγραφέα.

Η τιμή βρίσκεται σε λογικά πλαίσια

Η τιμή διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διάδοση και την αγορά ενός βιβλίου. Αν αποφασίσετε να διαθέσετε το πρώτο σας ψηφιακό βιβλίο προς πώληση θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως τα περισσότερα διατίθενται σε αρκετά χαμηλές τιμές. Μην πέσετε στην παγίδα να το υπερτιμήσετε γιατί δεν θα βρείτε μεγάλη ανταπόκριση. Όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερος αριθμός αναγνωστών θα το επιλέξει και ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη σας συγγραφική απόπειρα.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.