Δώστε ζωντάνια στους χώρους του σπιτιού σας κρυφο-φωτίζοντας τα αντικείμενα και τα μέρη που θέλετε περισσότερο να αναδείξετε. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η διακόσμηση του σπιτιού και τα χρώματα αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε ένα σπίτι «ζωντανό» αλλά ο κρυφός φωτισμός προσδίδει μια ακόμη πιο ,ενδιαφέρουσα θα μπορούσαμε να πούμε, ατμόσφαιρα. Φυσικά αυτό ισχύει για τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο κάθε σπιτιού.

Σίγουρα θα θέλατε κάτι παραπάνω από ένα απλό φωτιστικό οροφής ή δαπέδου, κάτι που να δημιουργεί ρομαντισμό στον χώρο σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλα «εργαλεία», όπως LED φωτάκια-ταινίες και να διαβάσετε τις παρακάτω ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα μέσα στον χώρο, και να μην ξεχνάμε, θα δώσουν μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού.

1.Φωτίστε την κουζίνα σας

Ταινίες led στην κουζίνα
Led στην κουζίνα

Πολλές κουζίνες πλέον έχουν αποκτήσει πιο μοντέρνο στυλ και διακοσμούνται με τζάμι στα ντουλάπια και ωραίους μοντέρνους πάγκους υπερυψωμένους και χαμηλούς. Δε θα ήταν ακόμη πιο μοντέρνα όλα αυτά αν ένας κρυφός φωτισμός έκανε την «κρυφή» εμφάνιση του; Τοποθετήστε ταινίες LED , μέσα από τα ντουλάπια της κουζίνας (αν είναι από τζάμι) ή στην κορυφή τους και στους πάγκους από την εσωτερική κάτω πλευρά.

 2. Βιτρίνες και Bar

Το μπαρ στο σαλόνι είναι από μόνο του μια τέλεια ιδέα που αναδεικνύει τον χώρο. Φωτίστε το μπαρ και τις βιτρίνες ποτηριών σας με led και δείτε τη διαφορά. Ποτά και ποτήρια, στο φως.

3. Μην «μείνετε» στο ράφι.. αναδείξτε το!

Η καλύτερη λύση για τα ράφια είναι η τοποθέτηση ταινιών LED. Η ταινίες LED (όπως έχετε καταλάβει) σας δίνουν την δυνατότητα να τις τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου κυρίως οριζόντια ή κατακόρυφα σε ένα αντικείμενο-έπιπλο. Βάλτε τις ταινίες από κάτω ή από πάνω από τα ράφια στην εσωτερική πλευρά και φωτίστε τα αντικείμενα που διακοσμούν το ράφι σας, αλλά και το ίδιο το ράφι. LED it!

4. Φωτίστε τα βιβλία σας

Τα βιβλία από μόνα τους όταν βρίσκονται ωραία τοποθετημένα στα ράφια δίνουν κύρος στον χώρο. Φανταστείτε να τα φωτίζατε κιόλας. Όπως είπαμε προηγουμένως, τοποθετήστε ταινίες LED στα ράφια σας με σκοπό αυτή τη φορά να αναδείξετε τα βιβλία σας, ακόμη και να επικεντρωθείτε μόνο στα αγαπημένα σας, αν όχι σε όλη τη βιβλιοθήκη. Book it!

5. Φωτίστε την ντουλάπα σας

Led ταινίες στο σαλόνι
Led στο σαλόνι

Οι ντουλάπες μας συνήθως, έχουν βάθος, κάτι που μας δυσκολεύει να βρούμε τα ρούχα που θα επιλέξουμε. Η λύση είναι ο φωτισμός. Δεν θέλουμε όμως να βάλουμε ολόκληρη λάμπα. Σκεφτείτε να ανοίγετε την ντουλάπα σας και ένας προβολέας γηπέδου να σας τυφλώνει. Ενοχλητικό! Άρα; Κρυφός φωτισμός. Οι ταινίες LED έρχονται πάλι να παίξουν τον ρόλο τους δίνοντας στην ντουλάπα σας όσο φωτισμό χρειάζεται για να διαλέξετε το αγαπημένο σας συνολάκι με ευκολία.

6. Φωτίστε το μπάνιο σας

Μια από τις καλύτερες ιδέες έως τώρα μπορώ να πω πως είναι ο κρυφός φωτισμός στο μπάνιο. Σκεφτείτε πόσο όμορφο θα είναι αν υπάρχει ένας κρυφός φωτισμός πίσω από τον καθρέφτη, πάνω από την καμπίνα του ντους ή μέσα σε ένα φυτό. Αν έχετε μπανιέρα θα καταλάβετε την διαφορά αμέσως κάνοντας έναν χαλαρωτικό μπάνιο έχοντας κρυφό φωτισμό. Try it!

 7. Φωτίστε το τζάκι σας

Αν έχετε σπίτι σας τζάκι είστε ακόμη πιο τυχεροί. Σπίτι με τζάκι τραβάει τα βλέμματα αμέσως, πόσο μάλλον όταν είναι διακοσμημένο ωραία και έχει κρυφό φωτισμό. Το τζάκι ισούται με ρομαντισμό όπως και ο κρυφός φωτισμός. Άρα τζάκι και LED, ο τέλειος συνδυασμός.

8. Φωτίστε τις σκάλες σας

Κρυφός φωτισμός στη κρεβατοκάμαρα
Κρυφός Φωτισμός στη Κρεβατοκάμαρα

Φωτίζουμε τις σκάλες μας και για λόγους ασφαλείας, να βλέπουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε, και για λόγους αισθητικής. Ο κρυφός φωτισμός στις σκάλες είναι κάτι συνηθισμένο αφού ταιριάζει  απόλυτα.

9. Φωτίστε την κρεβατοκάμαρα.

Τι καλύτερο από το να ξαπλώσετε μετά από μια εξαντλητική μέρα στους δρόμους ή στη δουλειά και να νιώσετε την απόλυτη χαλάρωση; Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να έχετε κατάλληλα διακοσμημένο το δωμάτιο σας και ακόμη πιο σημαντικό, να έχετε τον κατάλληλο φωτισμό. Ακόμη και οι άνθρωποι που θέλουν απόλυτο σκοτάδι για να κοιμηθούν, ένα μικρό φωτάκι στη σωστή ένταση, σωστό σχεδιασμό και “κρυφό”, προσφέρει χαλάρωση. Βρείτε ιδέες και μη διστάσετε να το επιχειρήσετε.

 

Μην διστάσετε να τοποθετήσετε κρυφό φωτισμό σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας. Μετά τον εσωτερικό χώρο περάστε και στον εξωτερικό. Έτσι ο κάθε περαστικός δε θα παίρνει τα μάτια του από το σπίτι σας.

Δώστε στυλ, ομορφιά, κύρος και ρομαντισμό στον χώρο που ζείτε!

Απαντήστε