Αναζητώντας τρόπους να βγάλουμε λίγο πιο εύκολα χρήματα κάνοντας και αυτό που μας αρέσει, οι περισσότεροι αποτύχαμε δυστυχώς, λόγο της περιόδου κρίσης που διανύουμε. Αν όμως σκεφτούμε καλύτερα και ανατρέξουμε σε πιθανά χόμπι που έχουμε, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε τοπία, να παίζετε μουσική στους φίλους σας, τότε μόλις έχετε βρει έναν εύκολο τρόπο να αποκτήσετε μερικά χρήματα άμεσα ή και πολλά έμμεσα.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά από τα χόμπι που θα σας αποφέρουν χρήματα:

 

 1. Φωτογραφία

  Φωτογραφία
  Φωτογραφία

Η φωτογραφία είναι χόμπι-τέχνη πολύ συχνό στις μέρες μας μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει μια κάμερα στο σπίτι του. Αν λοιπόν, είστε κι εσείς ένας από αυτούς και είστε καλός σε αυτό, διότι πολλοί ασχολούνται αλλά λίγοι είναι καλοί, τότε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να βγάλετε χρήματα προσφέροντας υπηρεσίες στους δυνητικούς σας πελάτες. Έχετε τις εξής επιλογές: να αναρτήσετε τις δουλειές σας σε sites όπου γίνονται αγοραπωλησίες φωτογραφιών και να βγάζετε κέρδη από εκεί ή να παρέχετε την υπηρεσία άμεσα στον πελάτη. Παράδειγμα: δεξιώσεις γάμων, parties, επιδείξεις κλπ. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος είναι πολύ ακριβός, για αυτό κάντε την διαφορά και προτείνετε τους μια πιο οικονομική επιλογή μιας και είστε ερασιτέχνης αλλά με καλό «μάτι».

 

 1. Γυμναστική

Αν η γυμναστική είναι τρόπος ζωής σας τότε μόλις βρήκατε άλλο ένα χόμπι που θα σας αποφέρει χρήματα. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να γίνετε personal trainer.

Γυμναστική
Γυμναστική

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βγάλετε μια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να κάνετε και μαθήματα πρώτων βοηθειών. Δεν είναι τόσο εύκολο να γίνετε γυμναστής μιας και η δουλειά απαιτεί γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα, κάτι που δεν θα γνωρίζετε αν δεν πάτε σε μια αρμόδια σχολή αλλά ίσως αποκτήσετε με τον καιρό από προσωπική σας εμπειρία. Ξεκινήστε με ένα γυμναστήριο ως εργαζόμενος και σιγά σιγά αποκτήστε το δικό σας training studio με τους δικούς σας πελάτες.

 

 1. Τεχνικός Υπολογιστών – Ηλεκτρικών Συσκευών

Αν έχετε επιδεξιότητα με τους υπολογιστές και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές, τότε πολύ εύκολα μπορείτε να μετατρέψετε το χόμπι σας σε πηγή εισοδήματος. Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το χόμπι καθώς δεν είναι εύκολο. Ξεκινώντας με τους γνωστούς τις γειτονιάς σας οι οποίοι πολύ πιθανό να σας συστήσουν σε δικούς τους γνωστούς, είναι μια πολύ καλή αρχή της μικρής καριέρας σας. Εξάλλου αρκετοί είναι αυτοί που θα εμπιστευόντουσαν έναν γνωστό για να τους επισκευάσει την ηλεκτρική τους συσκευή παρά μια εταιρεία, για λόγους οικονομίας και εγγύησης σωστής κατασκευής.

 

 1. Γραφιστική

Η γραφιστική δεν είναι κάτι εύκολο και όσο και να προσπαθείς αν δεν «το έχεις» δεν θα γίνεις ποτέ τόσο καλός. Αν είστε καλός, λοιπόν με τη γραφιστική μπορείτε να αναζητήσετε  άτομα ή εταιρίες που έχουν ανάγκη από έναν graphic designer για να σχεδιάσει την ιστοσελίδα τους. Προωθήστε παράλληλα τις δουλειές σας μέσα από το προσωπικό σας site και δείξτε πάνω απ΄ όλα την όρεξη που έχετε για την δουλειά που κάνετε ακόμη και μέσα από το site. Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία που έχετε ανεκμετάλλευτη, η γραφιστική τείνει σε ταλέντο όχι ένα απλό χόμπι.

 

 1. Μηχανικός Αυτοκινήτων

Αν το χόμπι σας είναι οι επισκευές σε αυτοκίνητα , τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε το χαρτζιλίκι σας. Σίγουρα αν δεν έχετε σπουδάσει αυτή την τέχνη, δε θα μπορείτε να «λύσετε» ένα ολόκληρο αμάξι και να το συναρμολογήσετε ξανά. Ίσως όμως και να μπορείτε.. Εκμεταλλευτείτε αυτή σας τη γνώση φτιάχνοντας τα μικροπροβλήματα που εμφανίζονται στα αυτοκίνητα των γνωστών σας. Αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία στο σπίτι σας, είστε έτοιμος.

Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να εμπιστευτεί κάποιος το αυτοκίνητο του σε κάποιον ερασιτέχνη μηχανικό, αν όμως είστε πραγματικά καλός σε αυτό τότε διευρύνετε το πελατολόγιο σας δημιουργώντας καλές σχέσεις με τους πιθανούς πελάτες σας. Συνήθως αυτά τα πράγματα γίνονται «στόμα με στόμα».

 

 1. Μουσική (διδασκαλία)

  Εκμάθηση κιθάρας.
  Εκμάθηση κιθάρας.

Η μουσική είναι ένα χόμπι που πρέπει κάποιος να σου το μάθει, διότι είναι πολύ δύσκολο να γίνεις αυτοδίδακτος. Αν η μουσική είναι το χόμπι σου και γνωρίζεις άτομα που θέλουν αν μάθουν κάποιο μουσικό όργανο στο οποίο τυχαίνει να είσαι καλός, μη χάνεις χρόνο και ξεκίνα μαθήματα άμεσα. Ίσως λόγο της εμπειρίας σου να μην μπορείς να διδάξεις σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά οι μαθητές που ξεκινούν από το μηδέν και οι μέτριοι είναι ότι πρέπει για να τους βάλεις στον «σωστό δρόμο».

Μπορείς να διαδώσεις την δουλειά σου μέσα από το ίντερνετ ή ακόμη καλύτερα με διαφημιστικά φυλλάδια σε σχολεία, φροντιστήρια.

 

 1. Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Πολλοί επαγγελματίες θα ήθελαν την δική τους ιστοσελίδα αλλά δεν είναι σε θέση να την δημιουργήσουν μόνοι τους λόγο χρόνου και δεξιοτήτων που δεν έχουν. Εκεί έρχεστε εσείς να δώσετε την λύση και να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα για κάθε επαγγελματία… επί πληρωμή. Αν είστε καλός στο να σχεδιάζετε ιστοσελίδες, ξεκινήστε άμεσα την δική σας επιχείρηση παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου – κατασκευής ιστοσελίδων και θα δείτε πως τα κέρδη θα ανεβαίνουν.

 

 1. Χειροποίητες Κατασκευές

  Χειροποίητα κοσμήματα.
  Χειροποίητα κοσμήματα.

Οι χειροποίητες κατασκευές ανέκαθεν είχαν απήχηση στον κόσμο. Χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά για το σπίτι, ενδύματα – υποδήματα είναι πλέον «μαστ». Εάν είστε από τους ανθρώπους που «πιάνουν τα χέρια σας» τότε οι χειροποίητες κατασκευές μάλλον είναι το φόρτε σας αλλά και το κέρδος σας. Προωθήστε τις κατασκευές σας μέσω διαδικτύου, αλλά προσέξτε τις τιμές που θα ορίσετε καθώς ο ανταγωνισμός πλέον σε αυτό το κλάδο είναι μεγάλος.

 

Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τα χόμπι σας προς όφελος σας. Το μόνο που αρκεί είναι να το κάνετε με όρεξη, μεράκι και αγάπη. Ποιος δε θέλει η δουλειά του να είναι και αυτό που αγαπάει να κάνει; Καλή τύχη!

Απαντήστε