Η θεατρική κοινότητα γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, όπως κάθε χρόνο, στις 27 Μαρτίου. Το θέατρο από την αρχαιότητα θεωρούνταν εκπαιδευτικό μέσο καθώς διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες και προήγαγε αξίες. Εκτός των άλλων, η ενασχόληση με την τέχνη έχει οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να γραφτείτε σε μια θεατρική ομάδα; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε σε τι θα σας ωφελήσει!

Λόγοι για να γραφτούμε σε θεατρική ομάδα
θεατρική ομάδα

1.Τονώνει την αυτοπεποίθησή σας

Εάν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που κάθε φορά που χρειάζεται να κάνουν μία παρουσίαση στον χώρο εργασίας τους αισθάνονται τα πόδια τους να τρέμουν, η ενασχόληση με το θέατρο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους σας. Θα δείτε ότι η αυτοπεποίθησή σας θα ενισχύεται όσο περισσότερο παραμένετε πάνω στη σκηνή καθώς μαθαίνετε νέες τεχνικές που σας βοηθούν να περιορίσετε το άγχος που αισθάνεστε όταν πρέπει να μιλήσετε μπροστά σε άλλους ανθρώπους.

2. Εξωτερικεύει τα συναισθήματα που κρύβετε μέσα σας

Η υποκριτική είναι ένας τρόπος έκφρασης. Μέσα από μαθήματα υποκριτικής τέχνης μαθαίνετε να αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο και να εκφράζετε τα πιο κρυφά συναισθήματά σας. Παράλληλα  προετοιμάζοντας τους δικούς σας μονολόγους έχετε τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε και να δείξετε πόσο δημιουργικοί μπορείτε να γίνετε.

3. Σας βοηθάει να κοινωνικοποιηθείτε

Μια καινούργια δραστηριότητα ισοδυναμεί με νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Και αυτό πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη δυνατών φιλικών σχέσεων. Μια θεατρική ομάδα είναι το κατάλληλο μέρος να γνωρίσετε νέους ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους ή να διασκεδάσουν. Η αλληλεπίδραση με καινούργια άτομα όχι μόνο θα διευρύνει τον κύκλο γνωριμιών σας αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσετε την κοινωνική σας ζωή.

4. Μπορεί να οδηγήσει την καριέρα σας σε νέα μονοπάτια

Στην αρχή ίσως η ιδέα είναι να βρείτε ένα νέο χόμπι και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με άλλους ανθρώπους. Μπορεί όμως να ανακαλύψετε ένα υποκριτικό ταλέντο που παρέμενε κρυφό. Εάν μάλιστα έχετε κουραστεί από την καθημερινότητα της δουλειάς, η εμπλοκή στον κόσμο του θεάτρου μπορεί να κρύβει νέες επαγγελματικές προοπτικές. Από ηθοποιός μέχρι σκηνοθέτης ή συγγραφέας, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να ανακαλύψετε νέες επαγγελματικές προκλήσεις.

5. Ανακουφίζει από το άγχος

Το θέατρο είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων καθώς όσα αισθάνεστε μπορεί να ταυτίζονται με τον ρόλο που έχετε να υποδυθείτε. Μπορείτε να φωνάξετε λοιπόν ελεύθερα στο πλαίσιο του ρόλου σας. Επίσης, ασκήσεις που αφορούν στη βελτίωση των αναπνοών θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε. Η ένταξη σε μία θεατρική ομάδα θα συμβάλλει με δημιουργικό τρόπο στην εκτόνωση του στρες της δύσκολης καθημερινότητας.  

6. Βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σας

Όταν βρίσκεστε πάνω στη σκηνή είστε εκτεθειμένοι σε αρκετό κόσμο. Ο τρόπος που βλέπετε το σώμα σας θα αλλάξει ριζικά καθώς τα μαθήματα υποκριτικής περιλαμβάνουν χορό και μαθήματα κίνησης που θα βελτιώσουν τη στάση σας. Ο τρόπος που κινείστε και στέκεστε σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινής σας ζωής  θα αλλάξει προς το καλύτερο βελτιώνοντας την εικόνα σας.

7. Προσφέρει διασκέδαση

Συμμετέχοντας σε μια θεατρική ομάδα θα είστε μέλος ενός συνόλου με κοινό σημείο την αγάπη προς το θέατρο και τη έκφραση της δημιουργικότητας. Θέατρο δεν σημαίνει μόνο τραγωδία και τεχνικές αλλά και διασκέδαση. Οι  αυτοσχεδιασμοί που θα κληθείτε να παρουσιάσετε μπορεί να αποτελέσουν αφορμή γέλιου και καθώς θα περνάτε χρόνο με τους “συμμαθητές” σας θα διαπιστώσετε πόσο διασκεδαστική θα αποδειχθεί η νέα σας ασχολία.  

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.