Το καλοκαίρι οποιαδήποτε δραστηριότητα περιλαμβάνει νερό έχει την τιμητική της καθώς η θάλασσα αποπνέει ένα συναίσθημα ελευθερίας. Εάν βλέπετε λοιπόν τα κύματα και αισθάνεστε την ακατανίκητη ανάγκη να τα δαμάσετε, τότε το surfing είναι το κατάλληλο σπορ για εσάς. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε μαθήματα!

Σέρφινγκ, όσα θέλεις να γνωρίζεις!
Surfing

1. Επιλέγοντας σανίδα του σερφ

Η επιλογή της σανίδας είναι από τα πιο σημαντικά βήματα πριν ξεκινήσετε. Για τους αρχάριους μία σανίδα μεσαίου μεγέθους με μεγάλη επιφάνεια θα συμβάλλει στο να διατηρείτε την ισορροπία σας ευκολότερα. Όσον αφορά στο υλικό, οι επιλογές είναι αρκετές αλλά προτείνεται να προμηθευτείτε σανίδα από αφρώδες υλικό καθώς είναι πιο ελαφριά.

2. Απαιτείται αρκετός χρόνος για την εκμάθησή του

Σε αντίθεση με άλλα σπορ, το surfing μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά δύσκολο. Αυτό συμβαίνει διότι καιρικοί παράγοντες όπως ο άνεμος επηρεάζουν τα κύματα με αποτέλεσμα κάθε φορά να χρειάζονται διαφορετικοί χειρισμοί για να τα αντιμετωπίσετε. Επομένως, να θυμάστε πως απαιτείται πολλή εξάσκηση μέχρι να αισθανθείτε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε είδους καταστάσεις.

3. Κάντε μαθήματα με δάσκαλο

Η καλύτερη κίνηση πριν ασχοληθείτε με αυτό το σπορ είναι να εγγραφείτε σε κάποια σχολή ώστε να μάθετε σωστά τις βασικές τεχνικές του αθλήματος πριν ανεβείτε στη σανίδα. Εάν δεν διαθέτετε τα χρήματα για μαθήματα, τότε ζητήστε από κάποιον έμπειρο αθλητή να σας βοηθήσει στο ξεκίνημά σας.

4. Σεβαστείτε τους κανόνες

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο surfing υπάρχουν κανόνες που οφείλετε να ακολουθείτε. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να “κλέψετε” το κύμα κάποιου άλλου. Αυτό σημαίνει πως όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό πρέπει να ελέγξετε για άλλους surfers πριν ανεβείτε στη σανίδα σας.

5. Βρείτε το κατάλληλο σημείο

Ανάλογα με την εμπειρία σας, τη σανίδα ή τις καιρικές συνθήκες θα επιλέξετε την κατάλληλη παραλία. Στο διαδίκτυο μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για τις παραλίες που ενδείκνυνται για surfing ώστε να απολαύσετε την εμπειρία στο μέγιστο.

6. Καλύτερες παραλίες για surfing

  • Βασιλική, Λευκάδα
  • Βουλιαγμένη
  • Άγιος Ιωάννης, Λευκάδα
  • Καλαφάτης, Μύκονος
  • Μεγάλη Βίγλα, Νάξος
  • Μεσακτή, Ικαρία
  • Αθηναϊκή Ριβιέρα
  • Φαληράκι, Ρόδος

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.