Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και καθώς ο καιρός φτιάχνει ακόμα περισσότερο, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε αγαπημένους θαλασσινούς μεζέδες. Εν μέσω, μάλιστα, Σαρακοστής τα θαλασσινά έρχονται πρώτα στην προτίμησή μας. Θέλετε να γευτείτε φρέσκα ψάρια αλλά δεν ξέρετε πού; Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά χαρακτηριστικά για να επιλέξετε μια καλή ψαροταβέρνα. Ψάξτε τα και είναι βέβαιο πως θα απογειώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες!

Βρείτε ψαροταβέρνα υψηλών προδιαγραφών
Ψαροταβέρνα

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία

Σίγουρα επιλογές υπάρχουν πολλές αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε εάν η ψαροταβέρνα που επιλέξατε διαθέτει ποικιλία πιάτων που ικανοποιούν εσάς και την παρέα σας. Οι online κατάλογοι θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε εάν σερβίρει το αγαπημένο σας ψάρι, πριν ακούσετε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει.

Δεν στερείται ποιότητας

Όταν πρόκειται για θαλασσινά, η αναζήτηση άριστης ποιότητας ψαριών πρέπει να αποτελεί το κύριο μέλημά σας καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία σας. Η καλή ποιότητα συνήθως μεταφράζεται σε υψηλές τιμές χωρίς όμως να αποτελεί κανόνα. Πριν βασίσετε την απόφασή σας σε οικονομικά κριτήρια ελέγξτε την όψη των ψαριών που βρίσκονται στη βιτρίνα της ταβέρνας. Επιπλέον συμβουλευτείτε κριτικές για το εν λόγω κατάστημα ώστε να σχηματίσετε μια άποψη για την ποιότητα των πιάτων πριν αποφασίσετε να φάτε εκεί.

Εφοδιάζεται με ψάρια από την τοπική αγορά

Συνήθως, όταν τα ψάρια που φτάνουν στο πιάτο σας προέρχονται από τα δίχτυα ντόπιων ψαράδων δεν μπορεί παρά να είναι φρέσκα. Το γεγονός αυτό προϊδεάζει τους πελάτες θετικά καθώς γνωρίζουν ότι σύντομα μετά από μια καλή ψαριά θα μπορέσουν να γευτούν φρέσκες λιχουδιές άριστης ποιότητας. Επομένως, μη διστάσετε να προτιμήσετε τις ψαροταβέρνες που προμηθεύονται τα ψάρια τους από ντόπιους ψαράδες. Δεν θα απογοητευτείτε!

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή

Τα κριτήρια επιλογής μιας καλής ψαροταβέρνας δεν περιορίζονται μόνο στην ποιότητα και την ποικιλία. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την εμπειρία σας σε ένα εστιατόριο. Η σωστή και καλή εξυπηρέτηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με τα προαναφερθέντα. Το προσωπικό με τη συμπεριφορά και την εξυπηρέτηση που παρέχει μπορεί να κρίνει το πόσο ευχαριστημένοι θα παραμείνετε από το κατάστημα και την πιθανότητα να το επισκεφτείτε ξανά.

Η υγιεινή δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση

Σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι κανόνες υγιεινής ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο κάποιας δυσάρεστης έκπληξης. Μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε αν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ρίχνοντας μια ματιά γύρω σας. Αν ο χώρος είναι περιποιημένος, τα σερβίτσια δεν έχουν υπολείμματα τροφών και οι τουαλέτες είναι καθαρές τότε και η κουζίνα θα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν έχετε αμφιβολίες για την καθαριότητα του χώρου, θα ήταν συνετό να επιλέξετε κάποιο άλλο μέρος.

 

Απαντήστε