Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας θέλουμε να δείχνει σύμφωνο με τα γούστα μας και μοντέρνο. Σίγουρα μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, αλλά το βασικότερο είναι να το κάνουμε σωστά. Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε τη «βασική έννοια» του χώρου που διακοσμούμε ώστε και να συμβαδίζει σωστά με το ύφος μας και να τραβάει τα βλέμματα! Παρακάτω θα διαβάσετε 5 βασικούς κανόνες για το πως το φτάσετε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

1. Ένα και μοναδικό ακόμη κι ας είναι ..η λεπτομέρεια, αυτή κάνει τη διαφορά!

Τι εννοούμε με τον τίτλο του 1ου κανόνα; Βρείτε στον χώρο σας το ένα και μοναδικό σημείο στο οποίο θα δώσετε «βάρος» το οποίο θα προσδίδει χαρακτήρα στον υπόλοιπο χώρο. Είτε είναι μια γωνία, είτε ένα κομμάτι ψηλά στον χώρο είτε ένας ολόκληρος τοίχος, ακόμη και ένα αντικείμενο, μπορεί να αλλάξει όλη την οπτική του χώρου.

2. Θεματικοί χώροι.

Έχετε πάει σίγουρα σε εκδηλώσεις και πάρτι θεματικά και ακόμη πιο σίγουρα σας άρεσε γιατί ήταν ένα θέμα που σας τράβηξε την προσοχή ή είναι σύμφωνο με τα γούστα σας. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε το ίδιο με τους χώρους του σπιτιού σας; (καλό θα ήταν να μην επιλέξετε θέμα από την αγαπημένη σας ταινία η οποία είναι «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και γεμίσει ο χώρος σπαθιά και Όρκς). Επιλέξτε ένα θέμα σχετικό με τη φύση, τη θάλασσα, το δάσος, κάτι που να διακοσμεί τον χώρο όμορφα και όχι να τον «βαραίνει».

3. Έπιπλα.

Κρεβατοκάμαρα.
Μοντέρνα κρεβατοκάμαρα

Τα έπιπλα σε κάθε δωμάτιο έχουν τον δικό τους ρόλο ο οποίος είναι σημαντικός ακόμη και για τους επισκέπτες σας. Δεν εννοούμε πως ένας επισκέπτης αν δει το υπνοδωμάτιο σας θα κοιμηθεί κιόλας εκεί και θα πρέπει το στρώμα και να είναι αυτό που του αρέσει, αλλά ότι η αισθητική και η ομορφιά του χώρου επηρεάζεται 100% από τα έπιπλα και πως είναι τοποθετημένα στον χώρο αλλά και πόσα είναι. Το πρώτο πράγμα που θα «τραβήξει» το μάτι στην κρεβατοκάμαρα σας είναι το κρεβάτι σας, επομένως είναι το έπιπλο που πρέπει να υπάρχει σίγουρα και ας είναι το μόνο! Αρκεί.. να είναι τέλειο! Το ίδιο ισχύει περίπου και για τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, όπως το καθιστικό, που στην προκειμένη πρέπει να μπουν καναπέδες (ένας 4θέσιος είναι αρκετός), το τραπεζάκι και ίσως 1-2 καθίσματα που θα διακοσμούν τον χώρο. Το βασικό νόημα είναι.. λίγα και καλά.

4. Αναδείξτε τα «φυσικά» χαρακτηριστικά του χώρου.

Σε σχεδόν κάθε σπίτι υπάρχει ένα μέρος του χώρου όπου από πριν κλέβει την παράσταση. Ένα τζάκι, ένας τοίχος με σχέδια ή κάποια επένδυση ακόμη κι ένα όμορφο παράθυρο μπορούν να αναδείξουν τον χώρο σας άμεσα. Εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε φυσικά στοιχεία στον χώρο σας και αναδείξτε τα, χωρίς υπερβολές, κερδίζοντας έτσι το φυσικό με το προσωπικό στυλ να γίνουν ένα και να θριαμβεύσουν.

5. Το χρώμα στο επίκεντρο.

Διακόσμηση χώρου - σαλονιού.
Μοντέρνο σαλόνι

Το χρώμα «δίνει ζωή και ζωντάνια» και στην ζωή μας και στους χώρους μας είτε αυτοί είναι σπιτιού είτε γραφείου είτε μαγαζιού. Πιο συγκεκριμένα όμως για να επικεντρωθούμε στο θέμα μας, στους χώρους του σπιτιού μας το χρώμα «κλέβει» τις ματιές εάν είναι σωστά τοποθετημένο στους τοίχους και σύμφωνο με τα χρώματα των επίπλων. Οι συνδυασμοί χρωμάτων δεν είναι δύσκολη επιλογή πόσο μάλλον όταν ο χώρος μας δεν είναι «φίσκα» από έπιπλα και μοιάζουν χρωματικώς. Ένα σημαντικό tip που θα βοηθήσει στην εμφάνιση του χώρου με τα χρώματα και θα κάνει «μπαμ» είναι ο χρωματικός συνδυασμός του τοίχου με την κουρτίνα που διακοσμεί τον τοίχο. Εάν επιτύχετε την αρμόνια των χρωμάτων αυτών τα άλλα έρχονται απλόχερα!

 

Απαντήστε