Η υψηλή κατάταξη ανάμεσα στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης αποτελεί για πολλούς επαγγελματίες κύρια επιδίωξη καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητά τους. Εάν οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ανάπτυξη ενός ικανοποιητικού SEO δεν αποδίδουν όσο θα ήταν αναμενόμενο, θα πρέπει να αναθεωρηθούν ορισμένα σημεία ώστε με τις κατάλληλες αλλαγές να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO.

Βελτίωσε το SEO του site σου
SEO

Δουλέψτε περισσότερο πάνω στο περιεχόμενο

Το γεγονός πως παραμένετε στάσιμοι στις μηχανές αναζήτησης σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το περιεχόμενό σας. Αναζητήστε τα θέματα που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους πελάτες σας και αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε αυτά προσθέτοντας νέα. Οι λέξεις- κλειδιά, τα στατιστικά που αφορούν την επισκεψιμότητα και ο βαθμός αλληλεπίδρασης των χρηστών θα συμβάλλουν στη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας.

Η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική

Οι ενέργειες που αφορούν το SEO έχουν να κάνουν με το πόσο αποτελεσματικό είναι το παραγόμενο περιεχόμενο και τη χρησιμότητά του για τους χρήστες. Εάν σκεφτείτε όπως ένας πελάτης θα μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις. Εκτός από την εύρεση δημοφιλών θεμάτων θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα χαρακτηριστικά του κοινού- στόχου όπως επίσης και το σωστό χρονικό σημείο για τις αναρτήσεις σας.

Το οπτικό περιεχόμενο προς όφελός σας

Το visual content συνεχίζει να αυξάνει τη δυναμική του και ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσετε. Οι εικόνες και το βίντεο αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ακολουθούμενης στρατηγικής marketing πολλών επιχειρήσεων και αυτό διότι κάθε εικόνα ή βίντεο αποτυπώνεται καλύτερα στον εγκέφαλο. Για να βελτιστοποιήσετε το οπτικό περιεχόμενο καλό θα ήταν να προσθέσετε alt text και λέξεις- κλειδιά, να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου και να βάλετε τον σωστό τίτλο.

Βελτιώστε την περιήγηση των χρηστών

Η εμπειρία περιήγησης των χρηστών είναι καθοριστικής αξίας για την συνολική κατάταξη του site σας στις μηχανές αναζήτησης. Επομένως είναι σημαντικό να προβλεφθούν και να επιλυθούν τα θέματα που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Ελέγξτε τα links ώστε να αποφύγετε τα errors, μετρήστε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και προσέξτε τη δομή του site ως την τελευταία λεπτομέρεια.

Διατηρήστε ενημερωμένη τη διαδικτυακή σας παρουσία

Ακόμα και αν έχετε σταματήσει να χρησιμοποιείτε ορισμένες πλατφόρμες και μέσα φροντίστε να παραμένουν ακριβείς οι λεπτομέρειες που θα φέρουν πελάτες πιο κοντά στην επιχείρησή σας.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.