Στην εποχή μας τα videos ολοένα κερδίζουν έδαφος τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στις στρατηγικές marketing των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ένας τρόπος να έρθουν σε επαφή με το κοινό τους και να περάσουν το μήνυμά τους με μικρότερο κόστος. Οι τάσεις που επιτάσσει το internet marketing καταδεικνύουν την αναγκαιότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Τα videos δίνουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να τροποποιήσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές marketing προς όφελός τους ακολουθώντας έξυπνες τακτικές και δημιουργώντας τα δικά τους. Ας δούμε μερικές καλές θεματικές ιδέες για να προβληθείτε:

Video marketing
Video marketing

Λίγα λόγια για εσάς

Εάν η γνωριμία με το κοινό- στόχο δεν μπορεί να γίνει μέσα από τη φυσική παρουσία στο κατάστημα, τότε ένα video αποτελεί εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης των υποψήφιων πελατών. Μιλώντας για θέματα που αφορούν την ιστορία της επιχείρησης, τη φιλοσοφία σας και κυρίως για τους ανθρώπους της, δημιουργείτε έναν ισχυρό δεσμό με πιθανούς πελάτες.

Tutorials

Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή κατηγορία καθώς μέσα από τέτοιου είδους videos μπορείτε να προσφέρετε πολύτιμες συμβουλές και ιδέες για τον τρόπο χρήσης των προϊόντων σας με πολύ οικονομικό τρόπο. Παράλληλα, χτίζετε ένα προφίλ επαγγελματία έτοιμου να προσφέρει νέες προοπτικές στα προϊόντα και να προχωρήσει πιο πέρα από την πώληση και μόνο.

Επεξηγηματικά videos

Οι πιθανότητες να επισκεφτούν οι πελάτες το κατάστημά σας και να αγοράσουν τα προϊόντα που διαθέτετε αυξάνονται αν γνωρίζουν λίγα πράγματα για αυτά. Η επεξήγηση της χρησιμότητάς τους θα συμβάλλει στην κατανόηση των αναγκών που εξυπηρετούν και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να λύσετε τυχόν απορίες και να πείσετε το κοινό για ποιον λόγο πρέπει να επιλέξει εσάς και όχι κάποιον ανταγωνιστή.

Μια δοκιμή θα τους πείσει

Μπορεί να διαθέτετε προϊόντα άριστης ποιότητας αλλά αυτό είναι κάτι που οι πελάτες δεν γνωρίζουν. Επιπλέον, είναι πιθανό ορισμένοι να μην κατανοούν πλήρως τον τρόπο χρήσης τους. Ένα video στο οποίο θα γίνεται εμφανής ο τρόπος λειτουργίας ή ο σωστός χειρισμός ενός προϊόντος σε πραγματικό περιβάλλον ενδείκνυται για την καλύτερη προώθησή του.

Videos στα social media

Όποιο video και να αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει περισσότερες προοπτικές από άποψη θέασης. Ένα σύντομο video με τίτλο που τραβάει την προσοχή και προσεγμένο περιεχόμενο θα σας κάνει γνωστούς σε μεγάλο αριθμό ατόμων.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.