3D Printer ! Το 3D printing, δηλαδή η τρισδιάστατη εκτύπωση, είναι η τεχνολογική επανάσταση των τελευταίων ετών στον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής αντικειμένων. Κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά όσα ξέραμε για την βιομηχανία μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα χρόνια της εφεύρεσής του, το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή ήταν αστρονομική. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία που διαδίδεται τελικά στο ευρύ κοινό, το κόστος σταδιακά πέφτει. Γίνεται πια προσιτή στους χρήστες μικρότερης κλίμακας.

Για μια μικρομεσαία επιχείρηση, τα οφέλη της απόκτησης ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή είναι πολλαπλά και είναι ικανά να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά τη λειτουργία της. Με ποιο τρόπο; Ας δούμε μερικά απτά παραδείγματα:

Παραγωγή εμπορεύματος

Οι σύγχρονοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι ικανοί να παράγουν αντικείμενα σε πολύ μικρές διαστάσεις ή μεγάλα έως ένα κυβικό μέτρο. Η σχεδιαστική ελευθερία της τεχνολογίας τους παρέχει την ικανότητα της παραγωγής σχεδόν κάθε γεωμετρίας. Για την περίπτωση ενός μικρού εμπορικού καταστήματος, αυτό σημαίνει ότι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής μπορεί να εξασφαλίσει την μαζική  παραγωγή τυποποιημένων ή άλλων πατενταρισμένων αντικειμένων σε εσωτερικό επίπεδο. Έτσι, η ανανέωση του εμπορεύματος απαλλάσσεται από το κόστος των μεταφορικών, ενώ υπάρχει και καλύτερος έλεγχος της ποιότητας των ειδών.

Παραγωγή συσκευασιών

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το 3D printer μπορεί να δημιουργήσει κάθε πιθανό σχέδιο και αντικείμενο, μαζικά και τυποποιημένα, με το χαρακτηριστικό του μειωμένου χρόνου συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο σχεδιασμός και η εκτύπωση συσκευασιών σε μικρές βιοτεχνίες, με κατάλληλα επιλεγμένα υλικά και σε χαμηλότερο κόστος από εκείνο μιας εξωτερικής παραγγελίας αυτών των ειδών.

Μακέτες και διόρθωση λαθών

Μια εξίσου πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι η δημιουργία μακετών, για τις ανάγκες αρχιτεκτονικών κατασκευές ή για inderior design. Εκτός από ισχυρό εργαλείο για το «κλείσιμο» της δουλειάς με έναν νέο πελάτη ή επενδυτή, μια εκτηπωμένη 3D μακέτα είναι επίσης σε θέση να αποκαλύψει όλες τις ατέλειες του σχεδιασμού πριν από την τελική εφαρμογή. Η έγκαιρη ανίχνευση τέτοιων λαθών θα προλάβει τις αστοχίες στην κατασκευή και θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Προωθητικές ενέργειες

Το 3D printer μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν κάθε αντικείμενο, ακόμα και με την πιο ευφάνταστη σχεδίαση, σύντομα και σε μεγάλες ποσότητες. Πρωτότυπα σχέδια σε φανταχτερά χρώματα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ως τα απρόσμενα promo αντικείμενα για τις επόμενες διαφημιστικές σας καμπάνιες. Τρισδιάστατες επαγγελματικές κάρτες, καλοδουλεμένα φυλλάδια και κάθε λογής ιδέα που θα σκεφτείτε, θα κάνουν την εντυπωσιακή διαφορά που θα ξεχωρίσει την επιχείρησή σας.

Παροχή υπηρεσιών 3D printer

Εκτός από την άμεση χρήση για τις ανάγκες μιας επιχείρησης, το 3D printer μπορεί επίσης να μισθώνεται για λογαριασμό πελατών που θέλουν να γνωρίσουν τις πρωτοποριακές του ικανότητες. Οι εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκουν μεγάλη απήχηση σε πολυάριθμες δραστηριότητες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους τομείς της ένδυσης και της κατασκευής αξεσουάρ, την τέχνη, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.