Μπορεί οι μαμάδες να είναι ο «αρχηγός» στο σπίτι όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση και πειθαρχία του παιδιού αλλά και οι μπαμπάδες έχουν αυτό το χάρισμα που ίσως και να ξεπερνάει τις μαμάδες. Καμία μαμά δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Το χάρισμα αυτό είναι ίσως η παιδική ηλικία που κρύβει ο μπαμπάς μέσα του και την εξωτερικεύει όταν έρχεται σε επαφή με το παιδί του. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 πράγματα που κάνουν καλύτερα οι μπαμπάδες από τις μαμάδες.

1.Γρατζουνιά; Κανένα πρόβλημα.

Μπαμπάς και παιδί παίζουν μαζί.
Μπαμπάς και γιος παίζουν

Κάθε μαμά «φρικάρει» αν το παιδί της πέσει και τραυματιστεί (όπως είναι και το λογικό), αλλά εμείς αναφερόμαστε σε μια μικρή γρατζουνιά ή χτύπημα που θα πονέσει για τα επόμενα 10λ και μετά θα υπάρχει μόνο το σημαδάκι. Ακόμη κι ένα τέτοιο χτύπημα είναι μεγάλο τραύμα για το παιδί, κατά τις μαμάδες, αλλά για τους μπαμπάδες είναι ένα «δεν είναι τίποτα θα περάσει». Είναι πιο ψύχραιμοι σε μικροτραυματισμούς του παιδιού τους απ’ ότι οι μαμάδες.

2. Δεν τους νοιάζει αν θα λερωθούν

Ποιος μπαμπάς νοιάστηκε αν θα λερωθεί η μπλούζα του επειδή το παιδί του, του ζήτησε να κυλιστούν στην άμμο ή στον κήπο; Αυτό είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που οι μαμάδες δε θα ξεπεράσουν ποτέ τους μπαμπάδες. Λερώνονται, τσαλακώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

3. «Τα παιδία παίζει»

Παίζουν με τα παιδιά πιο συχνά απ’ ότι η μαμά. Ίσως αυτό γίνεται γιατί η μαμά πρέπει να μαγειρέψει, οπότε μέχρι να ετοιμαστεί το φαΐ, το ρίχνουν στο παιχνίδι. Όμως δεν θέλουμε να καταλήξουμε εκεί, αλλά στο ότι οι μπαμπάδες έχουν μεγαλύτερη φαντασία και κάθε παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό με το παιδί τους. Είναι καλύτεροι στο κρυφτό, στις κατασκευές, στο χτίσιμο πύργων στην άμμο κ.α.

4. Είναι περιπετειώδης

Τους αρέσουν οι βόλτες στην εξοχή, η περιπέτεια και το άγνωστο. Θέλουν να ανακαλύπτουν πράγματα, όπως και τα παιδιά. Δεν θα πουν όχι σε μια σύντομη εκδρομή με το παιδί τους, έστω και στο πάρκο στην δίπλα περιοχή. Έχουν την περιπέτεια μέσα τους και όταν έχουν μαζί τους τον αγαπημένο τους «φίλο», το ταξίδι στο άγνωστο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

5. Είναι αφηγητές

Μπαμπάς διαβάζει παραμύθι στο παιδί του.
Μπαμπάς διαβάζει παραμύθι στον γιο

Το ζούνε; Τους αρέσει να διαβάζουν; Τους αρέσει να ακούνε και οι ίδιοι την ιστορία; Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Είναι οι καλύτεροι αφηγητές παραμυθιών. Έχουν πάθος και ζωντάνια όταν διαβάζουν το παραμύθι στο παιδί τους και το ευχαριστιούνται. Πολλές φορές τους παίρνει ο ύπνος κατά την ανάγνωση μαζί με το παιδί. Μήπως είναι μια δικαιολογία για να κοιμηθούν κι εκείνοι με παραμύθι; Πάντως ακόμη και σε αυτό οι μπαμπάδες ξεχωρίζουν.

6. Είναι ψύχραιμοι με.. τη φύση

Ουρλιαχτά, ανατριχίλα και συναισθήματα απέχθειας. Αυτά είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι μανούλες όταν ένα ζουζούνι πλησιάσει προς το μέρος τους. Μαμάδες ψυχραιμία! Είναι ο μπαμπάς εδώ να απομακρύνει το άκακο και ακίνδυνο ζουζουνάκι και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

7. Είναι αθλητικοί (από μακριά)

Όπως όλο οι άντρες έτσι και οι μπαμπάδες (εφόσον είναι άντρες) έχουν μεγάλη αγάπη για τα σπορ. Είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε τένις, είτε Formula1, έχουν άποψη για αυτά καθώς τα παρακολουθούν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή και μπορούν να συμβουλέψουν και να καθοδηγήσουν το παιδί τους σε περίπτωση που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

8. Καρότσι τέλος

Το σπρώξιμο του καροτσιού δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά οι μπαμπάδες μάλλον προτιμούν η βόλτα του παιδιού τους να είναι πιο ευχάριστη καθώς δεν δυσκολεύονται να βάλουν το παιδί στους ώμους τους. Βέβαια, σε αυτό το σημείο, πρέπει να πούμε πως οι μπαμπάδες κερδίζουν εδώ γιατί οι μαμάδες δεν έχουν την δύναμη να σηκώσουν το παιδί στους ώμους τους, οπότε η σύγκριση ίσως είναι λίγο άδικη για τις μανούλες. (Συγγνώμη μαμά <3)

9. Τρώμε!

Μπαμπάς και παιδί μαγειρεύουν μαζί.
Μπαμπάς και γιος μαγειρεύουν

Σε θέματα φαγητού και όταν έρθει αυτή η, συνήθως, μια φορά να χρησιμοποιήσει ο μπαμπάς την κουζίνα, το θέλημα του παιδιού θα γίνει διαταγή από τον «daddy chef». Οι μπαμπάδες δεν χαλάνε χατίρι στο φαγητό αφού δεν σκέφτονται την διατροφή του παιδιού, διότι θέλουν να το ικανοποιήσουν. Σε αντίθεση με τις μαμάδες που η διατροφή για το παιδί τους είναι πολύ σημαντική (δεν είναι και παράλογο εδώ που τα λέμε).

10. Το «ρίχνουν», λίγο παραπάνω, έξω

«Ώρα για ύπνο. Έχουμε σχολείο αύριο.» Είπε η μαμά.. Όταν όμως ο μπαμπάς παίζει με το παιδί του δεν υπάρχει ώρα που πρέπει να σταματήσει. Είναι συχνό φαινόμενο για τον χαρακτήρα ενός μπαμπά να παίζει με το παιδάκι του ότι ώρα και να είναι ακόμη κι αν αύριο έχει σχολείο και πρέπει να κοιμηθεί νωρίς.

 

Μαμάδες, μην κατηγορείτε τους μπαμπάδες που είναι λίγο έξω από το πρόγραμμα που έχετε ορίσει για το παιδί σας. Όλα τα παραπάνω είναι επιπλέον χαρά για το αγγελούδι σας και πιστέψτε με, δεν βγαίνουν απ’ το πρόγραμμα. Κάθε γονιός έχει τη δική του «χάρη», κάτι που πρέπει να λαμβάνει το παιδί και απ’ τους δύο. Για αυτό λοιπόν, απολαύστε το.