Η επιλογή της σωστής ασφάλειας για το αυτοκίνητο ίσως προκαλεί πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες αλλά είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση διότι μπορεί να σας γλιτώσει από περιττά έξοδα και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ζημιών από λάθος επιλογές που αφορούν τις καλύψεις που έχετε επιλέξει. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας κατατοπίσουν για τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες καλό θα ήταν να προβείτε πριν επιλέξετε την ασφάλεια που θα σας ταιριάζει και θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Κάντε ενδελεχή έρευνα πριν διαλέξετε ασφαλιστική εταιρεία

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σκεφτείτε τις ανάγκες σας και κάντε μια έρευνα αγοράς για να ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο υπάρχει στον χώρο των ασφαλίσεων. Εάν αφήσετε τον χρόνο να περάσει, το ασφαλιστήριό σας θα λήξει και θα αναγκαστείτε να παραμείνετε σε κάτι που ίσως δεν σας ικανοποιεί απόλυτα. Επομένως κάντε σύγκριση μεταξύ των διάφορων ασφαλιστικών εταιρειών από τις πληροφορίες που σας παρέχει το διαδίκτυο και αξιολογήστε τα πακέτα κάλυψης που προσφέρουν.

Αξιολογήστε τις τιμές συγκριτικά με την ποιότητα των παροχών

Σίγουρα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε το κόστος αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιλέγετε μια φθηνή ασφάλεια χωρίς να έχετε ενημερωθεί για τις καλύψεις που προσφέρει σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς. Συνεπώς, είναι χρήσιμο να συγκρίνετε τις τιμές με γνώμονα την ποιότητα των προσφερόμενων παροχών, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες σας.

Επιλέξτε τις καλύψεις αξιολογώντας τους πιθανούς κινδύνους

Είναι σύνηθες φαινόμενο πολλοί ιδιοκτήτες να βρίσκονται προ τετελεσμένου γεγονότος όταν εμπλέκονται σε ένα ατύχημα και συνειδητοποιούν ότι η ασφάλεια τους δεν περιλαμβάνει κάλυψη π.χ. για θραύση κρυστάλλων ή για αστική ευθύνη προς τρίτους. Κατά συνέπεια, αναγκάζονται να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να διορθώσουν ζημιές που προκλήθηκαν ενώ σε περίπτωση που είχαν προνοήσει, δεν θα βρίσκονταν σε δεινή θέση. Πριν επιλέξετε λοιπόν ασφαλιστική εταιρεία, σκεφτείτε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους και μαζί με τον ασφαλιστή σας καταλήξτε σε ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλειας που θα προστατεύσουν εσάς και την τσέπη σας.

Ενημερωθείτε για τους όρους των καλύψεων

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιό τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεως εάν συμβεί κάτι. Ζητήστε αναλυτικές εξηγήσεις από τον ασφαλιστή σας ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς ισχύει για κάθε κάλυψη. Επίσης, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο να μελετήσετε τους ακριβείς όρους της ασφάλισής σας ώστε να είστε ενήμεροι για το τι μπορείτε να περιμένετε από την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης.

Υποχρεωτικές καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιό σας

Είτε επιλέξετε την online ασφάλιση είτε απευθυνθείτε σε κάποιο ασφαλιστικό γραφείο, καλό θα είναι να γνωρίζετε ποιες είναι οι απαραίτητες καλύψεις που όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν. Αυτές είναι:

  • Αστική ευθύνη προς τρίτους
  • Φροντίδα ατυχήματος

Επιπλέον η ασφάλεια μπορεί να καλύπτει:

  • Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Οδική βοήθεια ατυχήματος
  • Κάλυψη προσωπικού ατυχήματος
  • Ολική /μερική κλοπή