Τα συνεργεία αυτοκινήτων είναι τακτικός προορισμός για κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. ή άλλων οχημάτων μεταφοράς. Οι περισσότεροι διαλέγουν το σημείο εξυπηρέτησής τους με κριτήριο τις γνωριμίες, το κόστος ή απλά τη … συνήθεια. Aπό την περίπτωση της πιο απλής αλλαγής λαδιών μέχρι μια πιο σοβαρή βλάβη, το συνεργείο είναι κυριολεκτικά ένα “ιατρείο” για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας. Τόσο στις προγραμματισμένες όσο και στις έκτακτες ανάγκες! Γι΄αυτό πρέπει να “ψαχτούμε” καλά πριν διαλέξουμε.

Είτε ψάχνετε τώρα πρώτη φορά για συνεργείο αυτοκινήτων, είτε απλά αναζητάτε έναν καινούργιο επαγγελματία του είδους, διαβάστε τα παρακάτω πριν κάνετε την επιλογή σας!

Αναζητήστε τους τύπους οχημάτων που ειδικεύεται

Συνήθως τα συνεργεία έχουν κρεμασμένες χαρακτηριστικές ταμπέλες με τις χώρες προέλευσης και με τις μάρκες που έχουν εξειδικευτεί πιο πολύ. Αυτές θα αποτελέσουν έναν καλό οδηγό για να κρίνετε αν οι τεχνικοί έχουν την κατάλληλη εμπειρία για να αναλάβουν το δικό σας όχημα. Υπάρχουν βέβαια και κάποια συνεργεία που δηλώνουν ότι είναι εξοικειωμένα με σχεδόν όλες τις μάρκες αυτοκινήτων. Ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να είναι βάσιμος αν πρόκειται για μια πιο μεγάλη επιχείρηση, όμως να είστε καχύποπτοι με τα μικρά συνοικιακά συνεργεία!

Ρωτήστε για την ποιότητα των αναλώσιμων

Τα λάδια και τα φίλτρα που χρησιμοποιεί και εμπορεύεται ο μάστορας, δίνουν σίγουρα μια κατατοπιστική εικόνα για την συνολική ποιότητα του σέρβις που θα αναμένει ο πελάτης από αυτό το συνεργείο. Μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, στις σωστές ποσότητες, αποδεικνύει στην πράξη την σωστή οργάνωση και την εμπειρία της επιχείρησης.

Παρατηρήστε την καθαριότητα του χώρου

Η διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας είναι αληθινή πρόκληση για ένα συνεργείο αυτοκινήτων, γι΄αυτό προσθέτει extra πόντους για τις περιπτώσεις που τα καταφέρνουν. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ένα “τσαπατσούλικο” συνεργείο ενδέχεται να μεταφέρει τη σκόνη και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οπότε μετά θα έχετε επιπλέον διαδικασίες καθαριότητας.

Ψάξτε για κριτικές

Στην digital εποχή που διανύουμε, λίγο πολύ κάθε επιχείρηση αφήνει το ηλεκτρονικό της στίγμα στο διαδίκτυο. Κάντε συστηματική έρευνα για τα συνεργεία της περιοχής σας και δώστε μεγάλη βαρύτητα στις κριτικές των πελατών τους. Αν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε στην απόφασή σας, αναζητήστε καταχωρήσεις επιχειρήσεων του κλάδου, που φιγουράρουν ψηλά σε διαδικτυακούς καταλόγους και σε φόρουμ για την αυτοκίνηση.