Οι απόκριες είναι η περίοδος όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Η προσωπική εργασία, η φαντασία, το κέφι, η καλή διάθεση και φυσικά ένας low budget σχεδιασμός είναι τα συστατικά για ένα απόλυτα επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι. Πάρτε ιδέες και στείλτε προσκλήσεις!!

Ορίστε ένα θέμα για το πάρτι

Είναι γενικά αποδεκτό πως τα θεματικά πάρτι είναι διασκεδαστικά και προτιμούνται από τους περισσότερους. Αντλήστε την έμπνευσή σας από περασμένες δεκαετίες, ήρωες κόμικς, χαρακτήρες από παραμύθια ή και χιουμοριστικές καταστάσεις που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Επίσης μπορείτε να πάρετε ιδέες από φίλους ώστε να ορίσετε ένα αρκετά πρωτότυπο θέμα για ένα πάρτι μασκέ που θα μείνει αξέχαστο.

Φορέστε αυτοσχέδιες στολές

Ως οικοδεσπότες οφείλετε να είστε μεταμφιεσμένοι όταν υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας. Εάν όμως δεν σας περισσεύουν αρκετά χρήματα για να αγοράσετε στολή, υπάρχει πάντα η λύση να φτιάξετε μία μόνοι σας. Έτσι θα κερδίσετε πόντους σε πρωτοτυπία και παράλληλα θα είναι αρκετά οικονομική. Χρησιμοποιήστε ρούχα που δεν φοράτε πια κάνοντας μία ελαφριά μεταποίηση και αγοράστε κάποια αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν την εμφάνισή σας. Παροτρύνετε και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο, φτιάχνοντας χειροποίητες στολές, και διοργανώστε ένα διαγωνισμό για την πιο πρωτότυπη.

Τα ποτά ρεφενέ

Όπως λέει η παροιμία νηστικό (και διψασμένο) αρκούδι δεν χορεύει. Επομένως, φροντίστε να υπάρχουν σνακ και εύκολα φαγητά τα οποία δεν απαιτούν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Για παράδειγμα το μενού μπορεί να περιλαμβάνει τυροπιτάκια και φυσικά τα αγαπημένα σε όλους πατατάκια. Όσον αφορά στα ποτά, μη διστάσετε μαζί με την πρόσκληση να στείλετε μια υπενθύμιση στους καλεσμένους σας να φέρουν από ένα ποτό για να συμπληρωθεί η κάβα.

Οργανώστε playlist με κατάλληλα τραγούδια

Η μουσική ανεβάζει τη διάθεση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα καρναβαλικό πάρτι όπου το κέφι θα βρίσκεται στα ύψη. Συμπεριλάβετε στις μουσικές επιλογές σας κλασσικά καρναβαλικά κομμάτια και λικνιστείτε στους ρυθμούς της σάμπα. Στο διαδίκτυο θα βρείτε έτοιμες playlists ή μπορείτε να φτιάξετε μία μόνοι σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή το θέμα του πάρτι.

Στολίστε το σπίτι

Η διακόσμηση που θα κάνετε μπορεί να είναι διακριτική με κάποια στολίδια διασκορπισμένα στο χώρο ή αντίστοιχη με το θέμα που έχετε επιλέξει. Αφίσες στους τοίχους, κατάλληλος φωτισμός και ταιριαστά αντικείμενα θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία για το πάρτι σας και θα δημιουργήσουν ένα όμορφο περιβάλλον για χορό και διασκέδαση. Για τους ένθερμους fans του καρναβαλιού, σερπαντίνες, μπαλόνια και τόνοι κομφετί επιβάλλονται!

Η καλή διάθεση και η σωστή προετοιμασία είναι βασικοί παράγοντες για ένα επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι. Όσον αφορά στη διακόσμηση, τις στολές, τα αποκριάτικα αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε προσιτές τιμές σε καταστήματα με εποχιακά είδη καθώς και σε eshops.