Η δημιουργία και το στήσιμο μιας μικρής επιχείρησης περιλαμβάνει πολλά στάδια και μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Καθημερινά θα πρέπει να επιτελείτε διαφορετικούς ρόλους αφού θα έχετε την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση επαρκούς επικοινωνίας με τους προμηθευτές καθώς και την καθημερινή παρουσία σας σε αυτή, εάν δεν έχετε κάποιον υπάλληλο. Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμος σύμμαχός σας θα είναι ο λογιστής ο οποίος θα χειρίζεται τα οικονομικά θέματα της επιχείρησης. Η επιλογή όμως του κατάλληλου συνεργάτη βασίζεται σε αρκετά κριτήρια. Πριν επιλέξετε τον λογιστή σας έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Λογιστικά μικρής επιχείρησης στη lalaista - πως θα αποκτήσετε τον κατάλληλο λογιστή

Πολλά λογιστικά- φοροτεχνικά γραφεία είναι στην ιδιοκτησία επαγγελματιών οι οποίοι δεν έχουν τις κατάλληλες σπουδές και λειτουργούν περισσότερο ως οικονομικοί σύμβουλοι χωρίς να είναι αυτό το αντικείμενο σπουδών τους. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι υπάλληλοι σε αυτά, που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά εσείς χρειάζεστε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία που μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές και να διαχειριστεί όποιο θέμα προκύψει. Πριν συνάψετε οποιαδήποτε συμφωνία με κάποιον ζητήστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και δείτε τα διαπιστευτήριά του.

Έχει πολυετή εμπειρία

Εκτός από τις απαραίτητες σπουδές ο συνεργάτης σας πρέπει να έχει και την ανάλογη εμπειρία. Αναζητήστε έναν λογιστή που ειδικεύεται σε μικρές επιχειρήσεις όπως η δική σας και μπορεί να ενεργήσει ως οικονομικός σύμβουλος και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που άπτονται οικονομικών και λογιστικών θεμάτων. Επιπλέον εάν διαθέτει εμπειρία σε επιχειρήσεις του κλάδου σας θα είναι σε θέση να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της δικής σας.

Μπορεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα συνεργασίας

Ένας καλός λογιστής εκτός από αξιοπιστία θα πρέπει να διαθέτει προσωπικότητα που ταιριάζει με το προφίλ σας. Απευθυνθείτε σε αρκετούς επαγγελματίες πριν καταλήξετε στον λογιστή με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει τα ερωτήματά σας, να ακούσει τη γνώμη σας και να θέσει ως προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων σας. Επειδή η τακτική επικοινωνία με τον λογιστή είναι απαραίτητη για κάθε επιχειρηματία, θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που κατανοεί τις ανάγκες σας και έχει το ίδιο όραμα με εσάς για την επιχείρησή σας.

Επιπλέον, εκτός από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας καλός λογιστής, υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την δική σας πλευρά ώστε να οδηγηθείτε στον κατάλληλο άνθρωπο που θα συμβάλλει στην ώθηση της επιχείρησής σας.

Μιλήστε με άλλους επιχειρηματίες

Συζητήστε με άλλους επιχειρηματίες και ζητήστε να σας προτείνουν κάποιον λογιστή. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εάν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζονται. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τον λογιστή που έχετε κατά νου να προσλάβετε ώστε να διαπιστώσετε κατά πόσο εφαρμόζει αυτά που σας έχει πει καθώς και αν είναι συνεπής. Πάντα μια επιπλέον γνώμη μετράει!

Μάθετε για τις χρεώσεις του

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο γίνεται η χρέωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κάποιοι χρεώνουν με τον μήνα και άλλοι με την ώρα. Αξιολογήστε τις προσφορές που έχετε πάρει με βάση τις υπηρεσίες που σας παρέχουν και κάντε την σωστή αλλά και πιο συμφέρουσα επιλογή.

Πριν επισκεφτείτε κάποιο λογιστικό γραφείο κάντε διαδικτυακή αναζήτηση

Η προσωπική επαφή μετράει αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του διαδικτύου για μια αρχική αναζήτηση. Τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε online καταλόγους επιχειρήσεων και επαγγελματιών μπορείτε να αναζητήσετε λογιστικά γραφεία πριν συζητήσετε με κάποιον από κοντά.