Ετοιμάζεστε για μια καινούργια μετακόμιση; Αν πιστεύετε ότι δεν θα τα καταφέρετε με τα δικά σας μέσα, τότε μάλλον θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε μια αξιόπιστη εταιρία μετακομίσεων. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, όμως πριν διαλέξετε τους συνεργάτες σας, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν:

Κάντε αναζήτηση σε καταλόγους.

Το διαδίκτυο είναι το βασικό εργαλείο για τον εντοπισμό επαγγελματιών κάθε κλάδου, και φυσικά οι μετακομίσεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Μπορείτε φυσικά να συμβουλευτείτε και πιο παραδοσιακά μέσα, όπως είναι οι έντυποι κατάλογοι, με την προϋπόθεση ότι είναι πρόσφατα ενημερωμένοι. Το οικονομικό κριτήριο είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας, ωστόσο μην κάνετε την τελική σας επιλογή αγνοώντας παράγοντες όπως την εμπειρία της εταιρίας ή την ποιότητα του εξοπλισμού της. (φορτηγά, γερανούς, κλπ). Επίσης, δώστε πολύ μεγάλη σημασία στις κριτικές που δίνουν οι χρήστες του διαδικτύου για τις υπηρεσίες των εταιριών μετακομίσεων.

Εξετάστε το εύρος των παροχών της εταιρίας.

Πολύ πριν αναρωτηθείτε κατά πόσο η εταιρία μπορεί να σας καλύψει, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με τις ανάγκες της μετακόμισης σας. Πόσο κοντά στον αρχικό και στον τελικό προορισμό της μετακόμισης βρίσκεται η εταιρία; Τα φορτηγά διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο για να εκτελέσουν την μετακόμιση των επίπλων σας; Ποια είναι τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται για τα εύθραυστα αντικείμενα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα παίξουν ρόλο στην τελική σας επιλογή. Επιπλέον, επιβεβαιώστε ότι η εταιρία είναι διαθέσιμη στις ημερομηνίες που σας εξυπηρετούν για τη μετακόμιση.

Κάντε τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις.

Εφόσον έχετε καταλήξει σε μια λίστα με τις επικρατέστερες εταιρίες, μετά περάστε στο στάδιο της συζήτησης για την τιμή. Ενημερώστε λεπτομερειακά την εταιρία για τον όγκο των αντικειμένων σας και για τις δυσκολίες που αφορούν στην πρόσβαση στα σπίτια. Επιπλέον, κάντε αναφορά στα είδη που θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση, όπως είναι οι πίνακες ζωγραφικής, οι αντίκες, κλπ. Η εταιρία πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένη για όλες τις παραμέτρους της μετακόμισης. Είναι πολύ σημαντικό για να κοστολογηθεί σωστά η μετακόμιση και για να μην προκύψουν επιπλέον χρεώσεις στην πορεία. Τέλος, διεκδικήστε μια έγγραφη συμφωνία που θα προβλέπει αποζημίωση στην περίπτωση που προκληθούν φθορές κατά την μετακόμιση.