Το πρώτο τριήμερο του έτους βρίσκεται ήδη εδώ με τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού να έχουν την τιμητική τους. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσετε παραδοσιακούς νηστίσιμους μεζέδες και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μακριά από τη βουή της πόλης. Εκμεταλλευτείτε την αργία της Καθαράς Δευτέρας για να αποδράσετε σε κάποιον από τους παρακάτω κοντινούς προορισμούς.

Ναύπλιο

Απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το Ναύπλιο θα σας μαγέψει με την ομορφιά του και την ιστορία του. Θα ανεβείτε στο Παλαμήδι για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα που σας προσφέρει προς όλη την πόλη και θα κάνετε βόλτα γύρω από το κάστρο, στην Ακροναυπλία. Τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάστε τα αξιοθέατά της και να δοκιμάσετε εκλεκτούς μεζέδες σε ένα από τα πολλά εστιατόρια.

Πώς θα πάτε:

Οδικώς, ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Στον Ισθµό θα ακολουθήσετε την παράκαµψη για Ναύπλιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε µέσω ΚΤΕΛ.

Γαλαξίδι

Μια παραθαλάσσια κωμόπολη με πλούσια ιστορία την καθιστά αρκετά δημοφιλή προορισμό. Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα στην διατηρητέα πόλη και να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα αξιοθέατά της. Ιδανική περίοδο για την επίσκεψή σας στο Γαλαξίδι αποτελεί η Καθαρά Δευτέρα καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στα διάσημα αλευρομουτζουρώματα, ένα έθιμο που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους δύο αιώνες.

Πώς θα πάτε:

Οδικώς, μέσω Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας ή με ΚΤΕΛ.

Καλάβρυτα

Πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Το μέγα Σπήλαιο, η μονή της Αγίας Λαύρας και το φαράγγι του Βουραϊκού είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε. Μην χάσετε την ευκαιρία να διανύσετε τη διαδρομή Διακοφτό- Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού και να μαγευτείτε από το υπέροχο τοπίο.

Πώς θα πάτε:

Οδικώς ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. 

Ορεινή Αρκαδία

Άλλη μία εξαιρετική τοποθεσία στην Πελοπόννησο, η Ορεινή Αρκαδία υπόσχεται να σας γαληνέψει και να σας εντυπωσιάσει με την ομορφιά της. Δημητσάνα, Στεμνίτσα και Βυτίνα είναι μερικά από τα χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε τα πέτρινα σπίτια και εκκλησίες. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, ενδείκνυται να κάνετε rafting στο Λούσιο ποταμό ή πεζοπορία στο ομώνυμο φαράγγι.

Πώς θα πάτε:

Μέσω Ε.Ο Κορίνθου- Τριπόλεως. Βγαίνετε από την εθνική οδό μετά τα διόδια Νεστάνης, ακολουθώντας τις πινακίδες προς Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία. Από την έξοδο, η Δημητσάνα απέχει περίπου 50 χλμ. και η Στεμνίτσα 58 χλμ.

Πήλιο

Το Πήλιο συνδυάζει βουνό και θάλασσα σε ένα μοναδικό τοπίο που αξίζει να επισκεφτείτε. Η Πορταριά, η Μακρινίτσα και η Τσαγκαράδα θα σας εντυπωσιάσουν με την αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά και τις εκκλησίες τους. Τα λαογραφικά μουσεία Πορταριάς και Μακρινίτσας δίνουν στον επισκέπτη την δυνατότητα να δει από κοντά πλευρές της καθημερινής πηλιορείτικης ζωής.  Το χιονοδρομικό κέντρο στη θέση Αγριόλευκες, στα 1.470 μ., διαθέτει πίστες για δεινούς και για αρχάριους σκιέρ διευρύνοντας τις επιλογές για τους επισκέπτες.

Πώς θα πάτε:

Οδικώς από την Αθήνα στον Βόλο µέσω Ε.Ο. Αθηνών- Λαµίας. Από εκεί η Πορταριά απέχει 12 χλµ., ενώ η Μακρινίτσα 17 χλµ.

Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι ένας ειδυλλιακός τόπος που ενδείκνυται για εκδρομή καθώς προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων στους επισκέπτες της. Από ποδηλασία και ιππασία μέχρι επίσκεψη σε μονές και γραφικά χωριά, η λίμνη και οι γύρω περιοχή διαθέτουν τα πάντα. Αξίζει μια επίσκεψη στο χωριό Νεοχώρι το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη και στον βοτανικό κήπο όπου θα συναντήσετε είδη της τοπικής πανίδας.

Πώς θα πάτε:

Μέσω Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης προς Καρδίτσα.