Το Google My Business είναι ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play, το App Store ή να κάνετε την εγγραφή σας από τον Η/Υ. Δεδομένου ότι το Google My Business βελτιώνει αναμφισβήτητα την προβολή των επιχειρήσεων, έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από όλους τους επιτυχημένους digital marketers. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του Google My Business. Ορισμένα από αυτά παρατίθενται παρακάτω.

• H πρώτη εντύπωση.. πάντα μετράει!

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Google My Business είναι ότι σας επιτρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προβάλλετε την επιχείρησή σας μέσω πραγματικών εικόνων, προβάλλοντας τις καλύτερες εικόνες στο προφίλ της επιχείρησής σας. Αυτό βοηθά να δημιουργηθεί μια ισχυρή πρώτη εντύπωση στους δυνητικούς πελάτες.

• Ανανέωση πληροφοριών

Μπορεί να έχετε συναντήσει κάποια επιχείρηση στο διαδίκτυο, η οποία παρουσιάζεται εσφαλμένα με λανθασμένες ή μη ενημερωμένες πληροφορίες. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε το ίδιο λάθος με την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας το Google My Business ενημερώνοντας τις λεπτομέρειες από καιρό σε καιρό. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει την ορθότητα των πληροφοριών της επιχείρησής σας στο Google, αλλά και επεκτείνει την ακρίβεια σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες που βασίζονται στο Google για τα δεδομένα τους.

• Αυξάνετε την προβολή σας στο Internet

Το Google My Business συμβάλλει στην κατηγοριοποίηση της επιχείρησής σας, καθιστώντας πιθανό να εμφανιστεί σε σχετικές τοπικές αναζητήσεις. Επιπλέον, καθώς τα συνεργαζόμενα με την Google, sites, εξαρτώνται από εκείνη για τη χρήση δεδομένων, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εμφανιστεί και το προφίλ της επιχείρησής σας και σε αυτά τα sites.

• Αποκτήστε “insights”

Η Google προσφέρει επίσης ένα άλλο επιχειρησιακό εργαλείο γνωστό ως “insights” μέσω του οποίου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αναλυτικά δεδομένα, αποκαλύπτοντας πού, πότε, πώς και σε ποιες πλατφόρμες οι χρήστες εντοπίζουν τις καταχωρίσεις σας. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να αναπτύξετε αποτελεσματικές καμπάνιες για να βελτιώσετε περαιτέρω την προβολή σας και να ικανοποιήσετε επίσης μια συγκεκριμένη ομάδα-στόχο.

• Δωρεάν διαφήμιση μέσω post

Το Google My Business έρχεται με τη δυνατότητα δημιουργίας posts ή περιεχομένων που λειτουργούν ως κύρια πηγή για τους χρήστες να αξιολογήσουν την επιχείρησή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα “posts”  για να απευθυνθείτε στους πελάτες σας σχετικά με οποιεσδήποτε limited-time offers, προωθήσεις κ.λπ. για να φτάσετε σε πωλήσεις. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία διαφήμισης για να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας ή τη φήμη του brand σας.

• Online Κράτηση

Το Google My Business προσφέρει μια χαρακτηριστική δυνατότητα αποδοχής online κρατήσεων ή προγραμματισμού ραντεβού. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που βελτιώνει την άνεση των πελατών που αναζητούν υπηρεσίες, όπως κούρεμα, ιατρική συνάντηση, delivery φαγητού ή δείπνο σε εστιατόρια.

• Review/Reputation Management

Μέχρι τώρα, είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρηματικές κριτικές (reviews) αποτελούν κρίσιμη συνιστώσα κάθε στρατηγικής SEO. Έτσι, με το λογαριασμό σας στο Google My Business, έχετε το προνόμιο να μετατρέψετε όλες τα business reviews και τα σχόλιά σας, σε διάλογο.

 

Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για να καταλάβετε τι αισθάνονται οι πελάτες σας, που στερείτε, να βελτιώνετε την επιχειρηματική σας απόδοση και να τους προσφέρετε ικανοποίηση. Όταν είστε πάντα εκεί και μιλάτε με τους πελάτες σας σε τακτά χρονικά διαστήματα – τους κάνει να αισθάνονται ότι είστε μια υπεύθυνη επιχείρηση.

Αν είστε πωλητής που επιθυμεί να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση με τοπικό SEO, τότε η Google My Business είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε. Μετά από όλα, όταν οι άνθρωποι αναζητούν μια επιχείρηση σε κοντινή απόσταση, σίγουρα θα βασίζονται σε εκτεταμένες λεπτομέρειες όπως στοιχεία επικοινωνίας, ωράρια λειτουργίας, κριτικές πελατών κλπ.

Ως εκ τούτου, το Google My Business αποτελεί το βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης επιχείρησης που περιλαμβάνεται στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Περαιτέρω, η αξιοποίηση του Google My Business θεωρείται επίσης κερδοφόρα επειδή βοηθά στην εκτέλεση πολλών λειτουργιών όπως online κρατήσεις, ποστ για διαφήμιση, πληροφορίες για την προώθηση των επιχειρήσεων και τη δημιουργία θετικής εικόνας – όλα σε μία πλατφόρμα και χωρίς κόστος.

Το Google My Business είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αξιόλογα και εξαιρετικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν ποτέ στον τομέα του digital marketing.