Πολλοί ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του χώρου στα διαμερίσματά τους. Μπορεί να κατοικείτε σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών και να μην είστε ικανοποιημένοι με το χώρο που καταλαμβάνει το δωμάτιό σας καθώς δεν δείχνει αρκετά ευρύχωρο, όμως εφαρμόζοντας τις παρακάτω απλές συμβουλές θα δείτε τον προσωπικό σας χώρο να αλλάζει και να δείχνει αρκετά μεγαλύτερος.

Βάψτε τους τοίχους σας  στις σωστές αποχρώσεις

Σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα, τα πιο ανοιχτά φωτίζουν αρκετά ένα δωμάτιο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο από ότι στην πραγματικότητα. Επομένως, επιλέξτε το λευκό ή αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου οι οποίες, σε συνδυασμό με το φυσικό φως, θα δημιουργήσουν την αίσθηση ενός πιο μεγάλου και ανοιχτού χώρου. Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσετε σε έναν ή δύο τοίχους οριζόντιες ρίγες οι οποίες θα τους κάνουν να μοιάζουν μεγαλύτεροι σε μήκος, άρα μεγαλύτερο δωμάτιο.

Τοποθετήστε καθρέπτες

Είναι γνωστό ότι οι καθρέπτες δίνουν την αίσθηση του βάθους σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται, ενώ και η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη. Είτε αποτελούν μέρος ενός επίπλου είτε αποφασίσετε να τους τοποθετήσετε σε έναν τοίχο, θα μεγαλώσουν κατά πολύ το χώρο σας αποτελώντας παράλληλα μια όμορφη ιδέα διακόσμησης. Επίσης, καλή ιδέα θα ήταν να τους τοποθετήσετε κοντά σε μπαλκονόπορτα ή σε παράθυρο διότι η αντανάκλαση του φυσικού φωτός αλλά και της εξωτερικής θέας θα ενισχύσει θετικά το αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε το δωμάτιο με πρακτικά έπιπλα

Τα έπιπλα συνήθως καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο, τότε τα περιθώρια στενεύουν. Προτιμήστε κρεβάτια με αποθηκευτικές λύσεις και συρτάρια και φροντίστε τα ογκώδη έπιπλα να εφάπτονται στους τοίχους ώστε να παραμείνει, όσο το δυνατόν, πιο ελεύθερο το κέντρο του δωματίου. Επιλέξτε τραπεζάκια με γυάλινες επιφάνειες και λεπτά πόδια που θα αφήσουν το φως να διαχέεται σε όλο τον χώρο. Τέλος, επιλέξτε έπιπλα που δένουν αρμονικά με τα χρώματα που έχετε βάψει το δωμάτιό σας, προσθέτοντας λεπτομέρειες όπως χαλιά σε παρόμοιους χρωματικούς τόνους.

Διατηρήστε την τάξη και την καθαριότητα

Ένα δωμάτιο που κατακλύζεται από ρούχα και αντικείμενα διασκορπισμένα σε κάθε πιθανό σημείο, σίγουρα δεν φαίνεται ευρύχωρο. Για αυτό, κρατήστε τον προσωπικό σας χώρο τακτοποιημένο. Αποφύγετε τη διακόσμηση με πολλά μικρά αντικείμενα και πολλούς πίνακες, καθώς καλύπτουν μεγάλο μέρος των διαθέσιμων επιφανειών και δίνουν την αίσθηση ενός αρκετά μικρότερου από ότι στην πραγματικότητα χώρου.

Αφήστε το φως να μπει

Ο φωτισμός είναι ίσως το βασικότερο στοιχείο που θα κάνει την πραγματική διαφορά και θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι το σπίτι σας είναι πιο ευρύχωρο και άνετο από ότι είναι. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το φυσικό φως και μην το εμποδίσετε να μπει στο χώρο. Προτιμήστε απλές και αέρινες κουρτίνες οι οποίες, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν καλύπτουν τις πόρτες και τα παράθυρα και, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, θα επιτρέψουν στο φυσικό φως να εισέλθει, φωτίζοντας και κάνοντας το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

Απαντήστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.