Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια και ευεξία ή εάν μόλις τελείωσε μια απαιτητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις και ψάχνετε τρόπο να εκτονωθείτε από την πίεση, το τρέξιμο αποτελεί την ιδανική λύση. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες τοποθεσίες για τους λάτρεις του τρεξίματος στην Αθήνα:  

Εθνικός Κήπος

Ο Εθνικός Κήπος βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση. Πρόκειται για έναν χώρο, συνολικής έκτασης 158 στρεμμάτων, και αποτελεί το πρώτο πάρκο το οποίο κατασκευάστηκε μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το καταπράσινο περιβάλλον του ενδείκνυται για άθληση, αποτελώντας ιδανική επιλογή για αρχάριους δρομείς, ενώ παραμένει ανοικτό από την Ανατολή έως τη Δύση του Ήλιου.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Πρόκειται για ένα προσεγμένο πάρκο έκτασης 50 στρεμμάτων που προσελκύει μεγάλο αριθμό κατοίκων της Νέας Σμύρνης αλλά και των γύρω περιοχών. Διαθέτει ποδηλατοδρόμιο και περιμετρικούς διαδρόμους για jogging. Παραμένει ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ προσφέροντας αρκετές επιλογές άθλησης σε όσους το επιλέξουν.

Άλσος Βεΐκου

Το άλσος Βεΐκου είναι ένας καταπράσινος χώρος άθλησης με αμέτρητες επιλογές για αυτούς που θα το προτιμήσουν. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται γήπεδα τένις, κολυμβητήριο, γήπεδα μπάσκετ κ.ά. Είναι ανοιχτό καθημερινά και όσοι βρεθούν εκεί δεν θα απογοητευτούν από τις διαδρομές που έχει να προσφέρει.  

Πεδίον του Άρεως

Ακόμα μία τοποθεσία για υπαίθρια γυμναστική στο κέντρο της πόλης αποτελεί το Πεδίον του Άρεως. Η ανάπλαση του πάρκου ολοκληρώθηκε το 2010 με στόχο να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Πλέον, περισσότερο λειτουργικό, περιλαμβάνει μονοπάτια από άσφαλτο και πατημένο χώμα με σχετικά μικρή κλίση, πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο του πάρκου.

Λυκαβηττός

Ενδείκνυται ως προορισμός κυρίως για όσους αναζητούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην άσκησή τους. Οι διαδρομές, είτε επιλέξετε την περιφερειακή είτε την ανάβαση, είναι αρκετά απαιτητικές και προϋποθέτουν καλή φυσική κατάσταση και αυξημένη αντοχή.

Αττικό άλσος

Ένας χώρος πρασίνου που έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για πολλούς που αναζητούν μέρη άθλησης ή ψυχαγωγίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στην έκταση των 550 στρεμμάτων που καλύπτει, περιλαμβάνονται γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, αποδυτήρια, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριο θέατρο. Στα πλαίσια της ανάπλασης του πάρκου χαράχθηκαν νέες διαδρομές, κατάλληλες για τρέξιμο, προσφέροντας τη δυνατότητα, σε όσους βρεθούν στο Αττικό άλσος να αθληθούν μέσα σε ένα περιβάλλον με κυπαρίσσια, πεύκα και άλλα είδη δέντρων.

Φλοίσβος

Ένας ξεχωριστός προορισμός καθώς η περιοχή, εκτός από διασκέδαση και φαγητό, προσφέρεται για τρέξιμο, ποδηλασία ή έναν απλό περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Η διαδρομή κατά μήκος της μαρίνας είναι αρκετά εύκολη, με όμορφη θέα σε θάλασσα και αγκυροβολημένα σκάφη. Συνιστά ιδανική επιλογή για τους φίλους του πρωινού τρεξίματος διότι, καθώς προχωρά η ημέρα, το μέρος γεμίζει από κόσμο.