Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες και σε όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν. Εσείς πώς θα γιορτάσετε αυτή την ξεχωριστή μέρα; 

Μάθετε την ιστορία πίσω από τον εορτασμό

Ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας οφείλεται στην έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων γυναικών στην κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Υόρκη εξαιτίας των  άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούσαν. Χάρη σε αυτές ο αγώνας των γυναικών ενάντια στις διακρίσεις και το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εμπνευστείτε από γυναίκες- σύμβολα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και που ενέπνευσαν χιλιάδες γυναίκες και παρακολουθήστε ταινίες ή διαβάστε βιβλία που βασίζονται στη ζωή και το έργο τους.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Σας δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσετε την ημέρα για να κάνετε όσα αναβάλλατε για πολύ καιρό. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε παρέα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο! Διαβάστε ένα βιβλίο ή δείτε την ταινία που όλο λέγατε ότι θα δείτε και ποτέ δεν βρίσκατε χρόνο. Περάστε την ημέρα σας σε ένα κέντρο αισθητικής ή περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Ζήστε στιγμές χαλάρωσης και ευχαριστηθείτε το γεγονός πως είστε γυναίκα. Είναι η ημέρα σας!

Βγείτε έξω

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσετε οτιδήποτε από το να πραγματοποιήσετε μια έξοδο με γυναίκες! Φορέστε τα καλά σας και εκμεταλλευτείτε τις προσφορές λόγω της ημέρας για να συναντήσετε τις φίλες σας και να περάσετε χρόνο μαζί. Κάντε βόλτα για να χαζέψετε βιτρίνες, αγοράζοντας έστω κάτι μικρό που θα σας κάνει να αισθανθείτε ξεχωριστή και όμορφη. Πηγαίνετε για έναν χαλαρό καφέ ή συνεχίστε την διασκέδασή σας σε ένα νυχτερινό μαγαζί.

Δείξτε την ευγνωμοσύνη σας

Δείξετε πόσο ευγνώμονες είστε στις γυναίκες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Από τη μητέρα μέχρι την κολλητή σας, ένα λουλούδι ή ένα συμβολικό δώρο μπορεί να δείξει τα συναισθήματά σας. Ευχαριστήστε τις γυναίκες που είναι δίπλα σας και αποτελούν την κινητήριο δύναμη για όσα έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα!  

Υποστηρίξτε το έργο οργανώσεων για τις γυναίκες

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών, όμως υπάρχουν πολλές ανά τον κόσμο οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να γιορτάσουν. Γυναίκες που κακοποιούνται, που αποτελούν θύματα trafficking αξίζουν όλη μας την προσοχή και τη σκέψη. Οι οργανώσεις που υποστηρίζουν γυναίκες που βρίσκονται σε δεινή θέση θα σας ενημερώσουν για το έργο τους και για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε όσες έχουν ανάγκη.